Marija Bakoč

Generalna konzulica Srbije u Mostaru posjetila Karađoz-begovu medresu

Posjet generalne konzulice Karađoz-begovoj medresi je izraz volje i htjenja za suradnjom, posebno sa značajnim institucijama u Mostaru, a Karađoz-begova medresa predstavlja jednu takvu instituciju, kako je i istaknuto tijekom susreta.
Kultura / Vjera | 17. 01. 2019. u 20:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karađoz-begovu medresu u Mostaru u četvrtak je posjetila generalna konzulica Republike Srbije u Mostaru Marija Bakoč.

Generalna konzulica susrela se s Salem ef. Dedovićem, muftijom mostarskim, prof. hfz. Aidom Tulekom, direktorom Karađoz-begove medrese, profesorom Suljom Cikotićem, pomoćnikom direktora za Internat, profesoricom Harisom Ćukle, pedagogicom škole, te mr. hfz. Lejlom Boškailo-obradović, profesoricom u Karađoz-begovoj medresi.

Posjet generalne konzulice Karađoz-begovoj medresi je izraz volje i htjenja za suradnjom, posebno sa značajnim institucijama u Mostaru, a Karađoz-begova medresa predstavlja jednu takvu instituciju, kako je i istaknuto tijekom susreta.

''Htjela bih se zahvaliti muftiji mostarskom, direktoru Karađoz-begove medrese, profesorima na ovom prijamu. Veoma mi je drago i počašćena sam što ste me pozvali u Karađoz-begovu medresu. Ja sam u Mostaru već godinu i nekoliko mjeseci, a postoji i jedna posebna veza danas i ovdje, a to je da sam ja prije mnogo godina završila arapski jezik i književnost u Beogradu. Stjecajem okolnosti, nakon studija sam se našla u diplomaciji i nisam se nešto posebno bavila arapskim jezikom, ali to je ostala moja velika ljubav i zanimanje. Veoma mi je drago što sam posjetila Karađoz-begovu medresu i evo i na ovaj način se družila s vama, njezinim učenicima i profesorima'', istaknula je konzulica Bakoč tijekom obilaska jednog od maturantskih razreda.

Konzulica je zajedno s muftijom mostarskim i menadžmentom te profesorima Medrese obišla prostorije te škole, nakon čega se i upoznala s poviješću, radom i aktivnostima koje provodi Karađoz-begova medresa u Mostaru.

 

Muftija mostarski i direktor Karađoz-begove medrese konzulici Bakoč uručili su i prigodne poklone, na čemu im se srdačno zahvalila i pozvala ih u uzvratnu posjetu u Generalni konzulat Republike Srbije u Mostaru, stoji, između ostaloga, u priopćenju objavljenom na stranici muftijstvo-mostarsko.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close