Ćorovića kuća

Umjetnice predstavljaju radove s likovne kolonije WomEmpower festivala

Izložba će se održati u srijedu 21. studenog 2018. u galeriji Ćorovića kuće (SPKD Prosvjeta Mostar) s početkom u 20 sati.
Kultura / Umjetnost | 19. 11. 2018. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WomEmpower festival, koji je održan u rujnu ove godine predstavlja izložbu radova s održane likovne kolonije koja je okupila umjetnice iz BiH, regije i inozemstva.

Izložba će se održati u srijedu 21. studenog 2018. u galeriji Ćorovića kuće (SPKD Prosvjeta Mostar) s početkom u 20 sati.

WomEmpower likovna kolonija održana je uz suradnju SPKD Prosvjeta Mostar u inspirativnom dvorištu  Ćorovića kuće . Na njoj su sudjelovale umjetnice: Sunita Fišić, Ale Senso, Nataša Konjević, Ljiljana Galušić, Zdenka Domačinović, Anja Maričić, Antonija Tolić, Irma Garibović, Keni Anders, Katarina Stojčević, Florencia Perlini, Natalija Domačinović Ferina, Vildana Hrnjić i Julie Ribera.

WomEmpower festival proizašao iz Street Arts Festivala u Mostaru te postao zaseban i cjelovit događaj u sklopu kojeg je također održana i umjetnička razmjena u Berlinu. Okupio je preko 30 umjetnica i aktivistica koje su razmijenile svoja iskustva i talente, te koje su kroz umjetničke programe i dijalog propitivale teme koje se tiču žena, ženskih prava, spolne određenosti i ravnopravnosti.

''Cilj nam je jačati multikulturalna umjetničku platformu koja ima naglasak na propitivanju umjetničkih ideja i sloboda, međusobnoj podršci žena iz BiH, regije i inozemstva, te planiranju budućih zajedničkih suradnji“, ističu iz organizacijskog kolektiva.

Projekat je podržalo Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu, a implementiran je ispred Vijeća mladih Grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close