Ženska snaga street art scene

Svjetske street art umjetnice stižu u Mostar

Oslikavat će mural u svom prepoznatljivom stilu u ulici Kralja Zvonimira.
Kultura / Umjetnost | 16. 07. 2021. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom mjeseca srpnja Mostar će biti domaćin dvjema afirmiranim svjetskim street art umjetnicama čiji će murali obogatiti već postojeću uličnu galeriju grada i time približiti street art umjetnost svim građanima.

Street Arts Festival Mostar i OKC Abrašević realiziraju projekat "The Future of Public Spaces" u okviru kojeg će se održati dvije art rezidencije na kojima će gostovati NeSpoon iz Poljske i TKV iz Srbije.

Ulična galerija

Ovaj koncept za cilj ima suradnju s afirmiranim umjetnicima, radi oplemenjivanja grada i osnaživanja već postojeće scene uz rezultat unapređivanja ulične galerije.

U nedjelju, 18. srpnja u grad Mostar stiže NeSpoon umjetnica iz Poljske. Njezina umjetnost se može pronaći širom svijeta.

Koristeći zamršene uzorke čipke, ona napuštene i oronule zgrade pretvara u zaista izvanredne znamenitosti, izazivajući pozitivne emocije kroz svoju umjetnost.

Oslikavat će mural u svom prepoznatljivom stilu u ulici Kralja Zvonimira.

UN-ov agent promjena

Rezidenciju će započeti još jedna umjetnica, u pitanju je The Kraljica Vila - TKV -Aleksandra Petković iz Beograda koja će od 20. srpnja boraviti u Mostaru nekoliko dana.

Njezin stil odlikuju izrazito jarke boje i nesvakidašnji uzorci koji omogućavaju da predmet umjetničkog djela dođe do izražaja. TKV je imala izložbe širom Europe.

Od Republike Francuske je dobila titulu viteza umjetnosti i književnosti Republike Francuske i dodjeljena joj je nagrada UN-ovog agenta promjena. Ona će slikati mural u ulici Kneza Višeslava.

"Čast i zadovoljstvo nam je što imamo mogućnost da ostvarimo suradnju sa ove dvije umjetnice te nastavimo putem ulične umjetnosti stvarati pozitivne socijalne reakcije koje postaju uvjerljiv odgovor društva koje ima kulturne potrebe", ističu iz Street Arts Festivala Mostar.

Nakon ovih inspirativnih događanja tijekom ljeta, u rujnu će se održati jubilarni 10. Street Arts Festival Mostar od 03.- 13. rujna na kojem će sudjelovati umjetnici iz Italije, Španjolske, Ekvadora, Argentine, SAD-a, BiH i Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close