Obuka

Suci i tužitelji se educirali o ilegalnoj trgovini umjetninama

Naglašena je zakonodavna oblast, kao i aktivnosti na suzbijanju ilegalne trgovine umjetninama, koje je Centar protiv krijumčarenja umjetninama realizirao u prethodnom periodu
Kultura / Umjetnost | 21. 08. 2020. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar protiv krijumčarenja umjetninama i Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji s JU Centar za edukaciju sudiaca i tužitelja Federacije Bosne i Hercegovine i JU Centar za edukaciju sudaca i javnih tužitelja Republike Srpske, održao je 19.08.2020. godine obuku za nositelje pravosudnih funkcija.

Prvobitno je predmetna edukacija planirana za 27.04.2020. godine, međutim zbog pandemije COVID-19, ista je prolongirana i realizirana putem on-line platforme na temu „Ilegalna trgovina umjetninama u BiH“. Ovom edukacijom nastavljene su daljnje aktivnosti u oblasti edukacije na suzbijanju ilegalne trgovine umjetninama u Bosni i Hercegovini.

Predavači koji su uzeli sudjelovanje u radu ovog seminara prezentirali su rezultate istraživanja uz oblasti borbe protiv ilegalne trgovine umjetninama i zaštite kulturne baštine.

Radi se o predstavnicima i suradnicima Centra protiv krijumčarenja umjetninama i Tužiteljstva Tuzlanskog kantona. U tijeku realizacije edukacije naglašena je zakonodavna oblast, kao i aktivnosti na suzbijanju ilegalne trgovine umjetninama, koje je Centar protiv krijumčarenja umjetninama realizirao u prethodnom periodu, te analiza postojećeg stanje u vrijeme pandemije COVID-19.

Centar protiv krijumčarenja umjetninama će u suradnji sa svojim partnerima nastaviti na realizaciji projekata u oblasti borbe protiv ilegalne trgovine umjetninama i zaštite kulturne baštine.

Kopirati
Drag cursor here to close