10. jubilarni

Poziv u svijet mašte: 10. Šantićev festival djece pjesnika otvoren uz impresivnu izložbu fotografija

Festival je za posjetitelje otvoren izložbom fotografija sa svih prethodnih festivala
Kultura / Umjetnost | 27. 05. 2023. u 07:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj galeriji spomen kuće Svetozara Ćorovića, sinoć je otvoren 10. jubilarni Šantićev festival djece pjesnika. Festival je za posjetitelje otvoren izložbom fotografija sa svih prethodnih festivala, autora Samira Šehovića, a nakon izložbe upriličeno je pjesničko veče u prekrasnom ambijentu bašte Ćorovića kuće.

Danas su planirane posjete  grobu Alekse Šantića, a zatim zajedničko druženje i čitanje poezije u sklopu tradicionalnog recitala u Šantića parku. Također, u 18:00 sati, će biti upriličeno otvaranje još jedne izložbe a radi se o dokumentarnoj izložbi Svetozar Ćorović u zbirci muzeja Hercegovine, u prostoru Ćorovića kuće.

Festivalsko finale će se održati u subotu, 27.5.2023. u 19:00 sati, u inspirativnom prostoru Yunuz Emre instituta gdje će se upriličiti dodjela nagrada i diploma za sudionike.

''Ono što posebno naglašavamo jeste da je festival regionalnog karaktera i da kroz godišnji natječaj prođe i preko 2000 radova učenika osnovnih škola od kojih na kraju, finalisti, dobiju priliku posjetiti Mostar, uživati u našem gradu, družiti se i naučiti nešto novo o Šantiću, Mostaru i povijesti i baštini koju njegujemo'', istaknuli su organizatori festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close