Otvoren 'Zimski umjetnički festival'

Pokazali Mostar međunarodnim očima

'Zimski umjetnički festival' bit će otvoren do 31. siječnja.
Kultura / Umjetnost | 28. 01. 2020. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložbom fotografija "Mostar viđen međunarodnim očima", ispred mostarske Gimnazije u utorak je otvoren tradicionalni "Zimski umjetnički festival", u organizaciji Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) u Mostaru i u suradnji s učenicima Gimnazije Mostar.

Na izložbi je predstavljeno trinaest fotografija Mostara koje su snimili učenici UWC-a Mostar i učenici Gimnazije Mostar.

Po riječima profesora likovne umjetnosti Saše Šantića, na fotografijama se mogu vidjeti pozitivne i negativne strane Mostara, te kako stranci doživljavaju Mostar.

Autori fotografija su iz cijelog svijeta, rekao je profesor, dodajući kako je ponosan na sve radove.

Foto: Bljesak.info / Otvoren

Među izloženim fotografijama, dvije su i Benjamina Selimotića s Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

''Moja osobna inspiracija je bila da pokažem Mostar u nekom internacionalnom svjetlu. To i jeste fotografija koja pokazuje Stari most i majicu s natpisom 'Mostar' i koordinatama Španjolskoga trga, gdje se i nalazimo'', pojasnio je Selimotić.

Foto: Bljesak.info / Ovogodišnji festival nudi mnogo kulturnih i umjetničkih događanja

U sklopu Festivala, kao i svake godine, bit će predstavljeno mnogo kulturnih i umjetničkih događaja, uključujući izložbe, večeri poezije te teatarske izvedbe.

Također, planirana je izložba 3D modela učenika Gimnazije Mostar i UWC Mostar.

Na programu festivala je i likovna radionica "Zid koji spaja", gdje će učenici ostavljati pozitivne poruke na jedan zid, a nakon nje bit će upriličena izložba likovnih radova u OKC-u "Abrašević"

Foto: Bljesak.info / Festival organiziraju učenici UWC-a Mostar i Gimnazije Mostar

Zimski umjetnički festival bit će zatvoren zajedničkim koncertom učenika mostarske Gimnazije i UWC-a Mostar, u petak, 31. siječnja, u OKC-u Abrašević , s početkom u 19 sati.

Foto: Bljesak.info / Izložba

Inače, festival predstavlja kreativna umjetnička događanja koja će obogatiti kulturni život Mostara, a ujedno je i odlična prilika učenicima UWC-a Mostar i Gimnazije Mostar da pokažu bogatstvo svojih talenata kroz glazbene nastupe, umjetničke radove i kreativne radionice.

Kopirati
Drag cursor here to close