Pozivaju se mladi u kreiranje vizije urbanog prostora

Otvorene prijave za radionicu ''Vizija skate park''

U okviru programa mapirat će se potencijalne lokacije u gradu i izraditi koncept skate parka u Mostaru.
Kultura / Umjetnost | 03. 07. 2021. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorene su prijave za novu radionicu za mlade u organizaciji Street Arts Festival Mostar u partnerstvu s OKC Abrašević u okviru koncepta „The Future of Public Spaces.“

Pozivaju se svi zainteresirani studenti Arhitekture i Urbanizma, Dizajna enterijera, skateri, umjetnici, učenici srednjih škola, kao i svi drugi zaljubljenici u skate kulturu na radionicu ''Vizija skate park'' koja će se održati od 12.07. do 16.07.2021. godine.

Riječ je o prvoj fazi u okviru koje će se mapirati potencijalne lokacije u gradu gdje bi jednoga dana mogao da se izgradi skate park u Mostaru, a u okviru radionice cilj je također da se mladi osnažuju te motiviraju i educiraju o načinima kako bi se mogao i trebao koristiti potencijal javnih prostora.

„Ovom radionicom počet ćemo s kampanjom koju odavno želimo pokrenuti s obzirom na to da bi Mostar kao urbana sredina trebao imati skate park. Zajedničkim radom sudionika iz različitih oblasti cilj je da se uobliči konceptualno rješenje te da se istovremeno mladi uključe u osnaživanje urbane kulture, a samim tim i u razvoj lokalne zajednice,“ kažu organizatori SAFMO.

Produkt ovog programa bit će finalno rješenje skate parka koje ujedno predstavlja prvi korak u njegovoj  potencijalnoj realizaciji u budućnosti te koje će također biti predstavljeno i nadležnima na razmatranje.

Voditeljice radionice su arhitektice Enida Šetka i Esma Šantić – osnivačice Udruženja Fora.

Za prijavu je potrebno popuniti formular na ovom linku.

Program se realizira uz podršku programa “Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative” (BHRI), koji provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Kopirati
Drag cursor here to close