Foto natječaj

Muzej Žitomislić: Proglašeni pobjednici, upriličena izloža i dodjeljene nagrade

Fondacija Muzej Žitomislić upriličila je izložbu fotografija sudionicima foto natječaja na temu Nacionalnih spomenika u BiH.
Kultura / Umjetnost | 10. 02. 2023. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija Muzej Žitomislić večeras je upriličila izložbu fotografija i dodjelu nagrada najboljim sudionicima foto-natječaja na temu Nacionalnih spomenika u BiH.

Izložena su 23 rada od ukupno 90 prispjelih na nagradni natječaj.

Dobitnici nagrada su Edis Halimanović sa fotografijom ''Nebeska sloboda'' – prvo mjesto, Eldin Imamović sa fotografijom ''Najljepši'' – drugo mjesto, dok su treće mjesto podijelili Mladen Topić sa fotografijom ''Putevima kraljeva'' i Boris Antelj sa fotografijom ''Saborna crkva''.

Budući da je misija OEBS-a i pokrovitelj ovog nagradnog natječaja, svečanom otvaranju izložbe prisustvovao je i Šef misije OEBS-a, veleposlanik Brian Aggeler, koji se nakon uvodnih riječi direktorke Fondacije Muzej Žitomislić, Irine Kolak Mandić, obratio prisutnima, izrazivši veliko zadovoljstvo zbog otvaranja izložbe na temu nacionalnih spomenika.

Kako je prvi tjedan veljače posvećen međureligijskom dijalogu, veleposlanik Aggeler je rekao da je ovo nastavak tjedna koji promovira harmoniju među građanima svih vjera, te da je ponosan što je dio takvog događaja.

Nakon dodjele nagrada, izložba fotografija je proglašena otvorenom, a svi zainteresovani imat će priliku da je pogledaju u Muzeju manastira Žitomislić do 10.3. 2023. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close