"Ljepota našim očima"

Izložba u Muzeju Žitomislić - Ljepota i umjetnost jedan su od univerzalnih jezika koji povezuju ljude

Direktorica centra Los Rosales Mirna Mezit zahvalila se domaćinima, te istaknula da je ambijent manastira Žitomislić uvijek vrlo lijep i smirujući ambijent
Kultura / Umjetnost | 06. 06. 2023. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ljepota našim očima" naziv je izložbe koja je otvorena sinoć, 5. lipnja 2023. u porti manastira Žitomislić.
 
U organizaciji Fondacije Muzej Žitomislić i Centra za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju "Los Rosales", ova izložba likovnih radova štićenika ovog Centra, otvorena je prvi put u svibnju 2022. godine.
 
Zahvaljujući pozitivnom odjeku i želji za nastavkom ove suradnje, upriličeno je po drugi put u porti manastira Žitomislić, ispred brojnih štićenika Centra, članova njihovih obitelji, te posjetitelja i prijatelja Muzeja Žitomišlić.

 
Direktorica Irina Kolak Mandić u uvodnom obraćanju zahvalila se svima prisutnim što su pratili i podržali rad Muzeja, naglasivši posebno zadovoljstvo što je u porti manastira Žitomislić po drugi put otvorena izložba "Ljepota našim očima", te da pozitivni komentiri nakon prve izložbe potvrđuju ono što su organizatori rekli da znaju, a to je da su ljepota i umjetnost jedan od univerzalnih jezika koji povezuju ljude.

Direktorica centra Los Rosales Mirna Mezit zahvalila se domaćinima, te istaknula da je ambijent manastira Žitomislić uvijek vrlo lijep i smirujući ambijent, naglasivši zadovoljstvo činjenicom da je izložba "Ljepota našim očima" ponovno otvorena u suradnji sa Zakladom muzeja Žitomislić.
 
Još jednom je svoju štićenicu predstavila pjesnikinji Azemini Mehremić, koja je promovirala svoju četvrtu knjigu poezije i govorila njene stihove.

Otvorenje izložbe glazbeno su upotpunili zbor Centra "Los Rosales" i gospođa. Lucija Hrstić koja se bavi glazbenom terapijom u Centru, dok se prisutnima obratila i Lejla Lelić, logoped u Centru, i umjetnica Zijada Zekić iz Mostara.

Izložba je prodajna, a sav prihod od prodaje ide Centru "Los Rosales".
Kopirati
Drag cursor here to close