Rezon

Kava na zidiću - Fotosinteza prijateljstva i umjetnosti

Mural koji je osmislila mlada umjetnica Karla Ćosić, članica tima Udruge, nazvan „Fotosinteza“, predstavlja njezin prvi samostalni rad u javnom prostoru
Kultura / Umjetnost | 25. 09. 2023. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Rezon, nakon nedavno završenog Street Arts festivala Mostar, odlučila je predstaviti svojoj publici i gradu još jednu kreativnu suradnju.

Mural koji je osmislila mlada umjetnica Karla Ćosić, članica tima Udruge, nazvan 'Fotosinteza', predstavlja njezin prvi samostalni rad u javnom prostoru, te je  svojim dekorativnim i privlačnim bojama donio novo i pozitivno promišljanje prostora.

Rad koji je podržao Grad Mostar u okviru Granta za mlade, smješten u poznatom prolazu 'ispod stubova' kraj Parka Nobelovaca,  susjedstvo je dočekalo s velikim interesom i odobravanjem.

Foto: PR / Mural Fotosinteza oslikala je mlada umjetnica Karla Ćosić

''Odlučili smo da predstavimo javnosti, a naravno i stanarima kvarta ovaj rad, događajem koji sada već tradicionalno  organiziramo. Naša 'Kava na zidiću' je uvijek prilika za susret i druženje, nova prijateljstva i posebnu atmosferu u kojoj slavimo umjetnost'', rekli su organizatori.

''Radujemo se da Grad Mostar podržava afirmaciju mladih umjetnika, koja nam je veoma važna, naravno, kao i svi naši dobri odnosi, uspostavljanje veza i suradnje'', ističu iz Udruge Rezon.

Foto: PR / Mural Fotosinteza oslikala je mlada umjetnica Karla Ćosić

Predstavljanje murala i uživanje u fotosintezi dekorativnog prostora uz kavu je najavljeno u utorak 26. rujna u 18 sati, kraj Parka i 'ispod stubova'.

Ovaj događaj omogućila je fondacija Kvinna till Kvinna.

Kopirati
Drag cursor here to close