Izložba

'Žepački umjetnici' predstavljeni mostarskoj publici

"Svaki umjetnik je radio svoju tematiku i propitivao je kroz slikarstvo ili kiparstvo", kazala je Ćavar
Kultura / Umjetnost | 01. 10. 2021. u 22:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba "Žepački umjetnici" otvorena je u petak navečer u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru.

Na izložbi, koju je organiziralo Hrvatsko kulturno društvo " Napredak" Glavna podružnica Mostar u saradnji s HKD Napredak podružnica Žepče, predstavilo se osam umjetnika koji rođenjem potječu iz žepačkog kraja, a to su Mladen Ivešić, Josip Ivešić, Anđela Nikolić Vilić, Slađana Matić Trstenjak, Ljerka Njerš, Josip Ivandić, Kristina Ćavar i Saša Zečević.

Foto: Fena / Izložba Žepački umjetnici otvorena u mostarskoj Kosači

Kustosica ove izložbe i mr. sakralne umjetnosti Kristina Ćavar istakla je kako se izložba sastoji od 20 umjetničkih djela rađenih na slobodnu temu.

"Svaki umjetnik je radio svoju tematiku i propitivao je kroz slikarstvo ili kiparstvo", kazala je Ćavar u izjavi za novinare, navodeći kako se nada velikom odazivu ali i obogaćenju kulturne scene Mostara.

Dopredsjednik HKD "Napredak" Miroslav Landeka naglasio je kako mu je drago što se izložba žepačkih umjetnika, koja je premijerno predstavljena u Žepču, večeras predstavlja i u Mostaru.

"Mostar se ovim potvrđuje kao kulturno središte BiH, a ovo je i svojevrsna uvertira u izvještajnu skupštinu HKD "Napredak" koja će biti održana sutra i kojoj smo željeli dati jednu kulturnu notu izložbom 'Žepački umjetnici'", naglasio je Landeka.

Izložba ostaje otvorena do 10. oktobra ove godine.

Foto: Fena / Izložba Žepački umjetnici otvorena u mostarskoj Kosači
Kopirati
Drag cursor here to close