Novi uspjesi

Mostarske balerine uspješne na natjecanju u Sarajevu

Koreografija "Male mostarske labudice" je od stručnog žirija i organizatora dobila specijalnu nagradu.
Kultura / Umjetnost | 12. 12. 2022. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 10.12. 2022 u Sarajevu je u organizaciji 5678 Community iz Srbije, održano drugo po redu plesno natjecanje, koje je i ove godine okupio sve zemlje regije.

Balet Mostar Arabesque iz Mostara je od prijavljenih sedam koreografija (klasični balet i suvremeni ples), osvojio 6 prvih i jedno treće mjesto.

Koreografija "Male mostarske labudice" je od stručnog žirija i organizatora dobila specijalnu nagradu.

Direktorica BMA profesorica Arleta Ćehić je ovim povodom izjavila:

''Ove godine je blago smanjen kvantitet, ali zato vidno bolji kvalitet u odnosu na prethodnu godinu. To je prilika dobijanja značajnog impulsa za bolje i kvalitetnije koreografsko promišljanje, kao i snažniju i čistiju izvedbu svakog od nas. Posebno nam je drago sto smo imali priliku vidjeti i Odsjek za balet OMBS Mladen Pozajic iz Sarajeva i želja nam je da ubuduće vidimo što više baleta iz cijele BiH i regije! To bi značajno doprinijelo daljem razvoju ove krhke umjetnosti.''

Podsjetimo se na zadnji grandiozni uspjeh BMA u 8. mjesecu ove godine na natjecanju International Dance Talent Competition Italy 2022 (IDTCI) gdje je osvojio fantastično prvo mjesto u kategoriji Junior II duo s koreografijom ''Logic of String'' koju su plesale Nika Banović i Lana Kožul u konkurenciji 50 država iz cijelog svijeta suđenog od prestižnog žirija.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close