Šantićeve večeri poezije

U Mostaru predstavljena Sabrana djela akademika Danila Marića

U programu su sudjelovali promotori: Safet Sarić i Zlatko Serdarević iz Mostara, Ranko Pavlović iz Banjaluke, a videolinkom su se javili Dragica Braunštan iz Toronta i Ilija Šaula iz Filadelfije. U glazbenom dijelu nastupile su Tijana Bašić i Marija
Kultura / Knjige | 09. 09. 2022. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vladičanskom dvoru u Mostaru, u okviru 103. Šantićevih večeri poezije, sinoć su predstavljena Sabrana djela akademika Danila Marića.

U programu su sudjelovali promotori: Safet Sarić i Zlatko Serdarević iz Mostara, Ranko Pavlović iz Banjaluke, a videolinkom su se javili Dragica Braunštan iz Toronta i Ilija Šaula iz Filadelfije. U glazbenom dijelu nastupile su Tijana Bašić i Marija Raspudić.

Marić kaže da su Sabrana djela sadržana u deset tomova.

„Ova Sabrana djela sadrže 17 romana i 4 nedovršena romana, kao i 28 knjiga pripovijedaka, tri knjige pjesama i osam stručnih knjiga, a među njima je I autobiografija. Tu su moja istraživanja, knjige o književnicima, drame“, kaže Marić dodajući da su tu njegov cijeli život i stvaralaštvo sažeti.

Jedna od knjiga je autobiografija.

„Zamislite koliko je u ovoj knjizi stalo moga života. Kada se pročita što sam proživio onda se može reći da to može preživjeti samo čovjek koji je živio 152 godine. Sve knjige po prirodi stvari nose nešto osobno i doživljeno“, rekao je Marić i dodao da njegova suradnja s mostarskom Prosvjetom traje godinama i da je ovo društvo tri puta organiziralo njegove promocije.

Kopirati
Drag cursor here to close