'Kada sjećanje ponovno zaboli'

U Mostaru će biti predstavljena izložba fotografija o zločinima nad Bošnjacima

Izložba će se sastojati od 24 panela (100 X 70 cm) sa preko 300 fotografija.
Kultura / Knjige | 09. 07. 2019. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U znak sjećanja na žrtve  Srebrenice i Nevesinja, održat će se izložba fotografija o zločinu nad Bošnjacima Nevesinja 1992 – 1995. godina pod nazivom ‘Kad sjećanje ponovo zaboli’, a koja će biti otvorena u utorak u 19.30 sati u  Centru za kulturu Mostar. Događaj se održava u  sklopu manifestacije ‘Mostarsko ljeto’.

Organizatori podsjećaju da je u samo nekoliko dana lipnja i srpnja 1992. godine na teritoriju općine Nevesinje ubijena 301 osoba bošnjačke nacionalnosti, od čega je 26 djece. Za posmrtnim ostacima 127 osoba se još traga.  Ukupno je, navode, ubijeno ili poginulo 508 stanovnika Nevesinja, od čega 40 djece, što Nevesinje dovodi odmah iz Srebrenice po procentu stradanja stanovništva.

Izložba će se sastojati od 24 panela (100 X 70 cm) sa preko 300 fotografija.

Uz izložbene panele bit će tiskano 200 kataloga kako bi što više posjetitelja dobilo iste, ali i kako bi ostao trajan dokument o pomenutim zločinima.

Na izložbi će govoruti, Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Rifet Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, Amor Mašović, član kolegija direktora Instituta za nestale osobe BiH, Nusret Omerika i Senad Sudo Omerika, autor izložbe, priopćeno je iz ‘Mostarskog ljeta’.

Iste večeri, održat će se koncert islamske, kršćanske, i židovske glazbe, pod nazivom "Glazbom u zajedničku budućnost”, a izvodit će ga Boston City Singers.

Cilj organizacije je, kako kažu, da kroz glazbu stvaraju dobra djela.

Pored Boston City Singer nastupaju i Vokalni ansambl Bugojno i Horoljupci te ansambl Mostarske kiše.

Posjetitelji će moći uživati u njihovom nastupu u 20 sati u Pozorištu lutaka u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close