''Knjižnica bez zidova''

U Mostaru naraslo ''načitano stablo''

30. listopada 2020.godine, obilježavamo Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama (NAD), podsloganom ''Knjižnica bez zidova''.
Kultura / Knjige | 30. 10. 2020. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srušimo zidove koji nas sputavaju u kreativnosti i otvorimo se knjizi, književnosti a i svijetu koji samo čeka da ga otkrijemo!

30. listopada 2020.godine, obilježavamo Nacionalni dan svjesnosti o knjižnicama (NAD), pod sloganom ''Knjižnica bez zidova''.

Cilj ovog obilježavanja je podsjetiti društvo na važnost i značaj knjižnica u izgradnji društva znanja. Ovaj dan je još jedna sjajna prigoda da se podsjetimo na sve dobrobiti koje nam pružaju knjižnice, posebno u djetinjstvu i procesu obrazovanja, rekli su iz Narodne knjižnice HNŽ-a.



"Narodne knjižnice su lokalna kulturna i obrazovna informacijska središta.

Kao svojevrsni multimedijalni centri svojih lokalnih zajednica, narodne knjižnice su interaktivna, kreativna i poticajna sredina za razvoj pismenosti – čitanja, pisanja, jezika i govora. Kao informacijska i informatička središta imaju veliku ulogu u opismenjavanju svojih korisnika", rekli su iz Knjižnice.

Premda ove godine u nešto izmijenjenim okolnostima, brojne knjižnice u našoj zemlji će na razne načine fizički ili putem online platforme ponuditi korisnicima razne programe i aktivnosti.

Upravo tim povodom, Narodna knjižnica HNŽ, Mostar organizirala je natječaj za sve svoje korisnike. Zadatak je bio snimiti kratki video uradakili poslati fotografiju iz knjižnice u kojem će korisnici pokazati druženje s knjigom i književnosti.

U videu mogu predstaviti svoje omiljene knjige i slikovnice ili odrecitirati najdraže stihove.

Ideja je mnogo, a mašta nema granica.

S ciljem poticanja čitanja i stjecanja navike posjete, u Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar „naraslo“ je i načitano stablo.

Među njegovim krošnjama svi mali korisnici mogu“ubrati“ knjigu i uživati u tekstovima!

Srušimo zidove koji nas sputavaju u kreativnosti i otvorimo se knjizi, književnosti a i svijetu koji samo čeka da ga otkrijemo!

Kopirati
Drag cursor here to close