Narodna knjižnica HNŽ

Preporuka tjedna - Kišni paviljon

Maestralno djelo o indijskoj majci koja svojoj kćeri pokušava pronaći muža
Kultura / Knjige | 11. 08. 2020. u 09:25 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodna knjižnica HNŽ-a na svom Facebook profilu svim ljubiteljima čitanja preporučila je novu knjigu za ovaj tjedan.

Djelo Kišni paviljon, autora Vickram Seth, je ovotjedna preporuka.

Nedugo nakon stjecanja samostalnosti - dok Indiju tresu politički i vjerski nemiri, a tradiciju nagrizaju nezaustavljive društvene mijene - gđa Rupa Mehra traži prikladna ženika svojoj buntovnoj kćeri Lati. No Lata je odlučna samo u jednom: neće se udati za muškarca kojeg ne voli...

Prvi dio trilogije "Prikladan momak" živopisna je freska Indije, koja je Vikramu Sethu donijela svjetsku slavu. U ovom romanu, koji neki nazivaju i indijskim "Ratom i mirom", sudbine četiriju obitelji ispreplest će se i ukrstiti, uvodeći nas u jednu od najpotresnijih priča o suvremenoj Indiji, njezinoj prošlosti i budućnosti, njezinim bojama i okusima, njezinoj poeziji i glazbi.

Biografija autora:

Vikram Seth rođen 1952. godine, suvremeni je indijski romanopisac pjesnik i putopisac. Školovao se u Engleskoj i Indiji. Njegova najpoznatija djela su zbirka poezije Zlatna vrata iz 1986 te obimna triologija Prikladan momak iz 1993. Za svoj spisateljski rad osvojio je mnoga priznanja ponajprije u rodnoj Indiji. Narodna knjižnica HNŽ, Mostar trenutno posjeduje samo jedan naslov ovog autora, a to je već gore spomenuti roman "Kišni paviljon".
 

Kopirati
Drag cursor here to close