Park pun priča

Petra Barbir svojim spisateljskim umijećem osvojila vrijednu nagradu

Sve kratke priče i poezija pročitane večeras u parku nastale su na radionicama kreativnog pisanja u Knjižnici Ljubuški.
Kultura / Knjige | 04. 07. 2019. u 00:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Radio Ljubuški / Park pun priča

Zaljubljenici u poeziju i kratke priče večeras su u Ljubuškom došli na svoje jer je u Gradskom parku organizirana manifestacija ''Park pun priča'' tijekom koje su ljubuški učenici javno čitali svoje priče i stihove.

U zelenom ambijentu parka, kratke priče i poeziju čitale su učenice Lana Živković, Patricija Matić, Petra Barbir i Petra Rupčić.

Dodatni štih manifestaciji dali su Mateo Čuvalo i Filip Granić koji su glazbom pratili čitanje stihova i tekstova.

Foto: Radio Ljubuški / Park pun priča

Pročitane su tri kratke priče i 11 pjesama, a u pauzama između čitanja nastupio je simpatični glazbeni gost iz Osnovne škole Čitluk, Mateo Paponja, koji je na harmonici izveo nekoliko skladbi.

Sve kratke priče i poezija pročitane večeras u parku nastale su na radionicama kreativnog pisanja u Knjižnici Ljubuški.

''Sve priče koje smo dobili na uvid su stvarno jako dobre. U povjerenstvu za odabir najbolje priče sam bila i prošle godine, a smatram da se ove godine vidi pomak, da su priče bolje koncipirane i smatram da su radionice koje je vodila prof Anita Milićević urodile plodom'', rekla je za Radio Ljubuški Iva Bilić, član povjerenstva za odabir najbolje priče.

Foto: Radio Ljubuški / Park pun priča

Nagrada za najbolju priču je na kraju otišla u ruke Petre Barbir, koja je napisala priču ''Zamjena'', te je ona za svoje spisateljsko umijeće nagrađena tabletom.

Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški se zahvalio svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima što su nazočili na radionicama kreativnog pisanja na kojima je i nastalo ovo bogatstvo priča i poezije, te istaknuo kako je uvjeren da će ova manifestacija prerasti u tradicionalni ljubuški ljetni događaj.

Večerašnji program je vodila Anamarija Nosić, a ovaj događaj je organizirala JU "Kulturno-športski centar" Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuški.

Kopirati
Drag cursor here to close