Kreševo - Vitez

Književnici Aniti Martinac dvije nagrade u jednome danu

Dobitnici nagrade “Marko Martinović Car” su: Nada Đerek za priču 'Poliperspektiva', Anita Martinac za priču 'Sretan čovjek' i Mirsad Bećirbašić za priču 'Sedam dana jednog skulptora'.
Kultura / Knjige | 23. 09. 2019. u 23:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Manifestacija "Grah za Iliju Ladina"

Deveti performans  “Grah za Iliju Ladina“ održan je u subotu 21. rujna 2019. u Kreševu. 

Namjera organizatora bila je okupiti umjetnike „sa svih strana svijeta“ i kroz druženje odati počast velikom hrvatskom i bosanskohercegovačkom pjesniku Iliji Koziću Ladinu, likovnim, glazbenim i scenskim nastupima Ladinovih prijatelja i poštovatelja.

Titula nagrade za najbolju pjesmu, po slobodnom izboru nakon glasovanja po europskim normama u kojima su sudjelovali svi sudionici i publika, uvjerljivo je pripala književnici Aniti Martinac iz Mostara, koja je govorila pjesme Na grahu Ilije Ladina sa Admiralom i Ilijin vodič ljubavi.

Foto: PR / HKD Napredak Vitez / Književnici na dodjeli nagrade „Marko Martinović Car” 

Istog dana u Napretkovom domu u Vitezu objavljena su imena pobjednika međunarodnog natječaju za priču, a dobitnici tri nagrade “Marko Martinović Car” su: 1. Nada Đerek za priču 'Poliperspektiva', 2. Anita Martinac za priču 'Sretan čovjek' i 3. Mirsad Bećirbašić za priču 'Sedam dana jednog skulptora'.

Oduku o nagradama donio je stručni žiri u sastavu Željko Grahovac, Jasmina Hanjalić i Željko Kocaj.

Kopirati
Drag cursor here to close