Liska

'Zbunjoza' prvi put u Mostaru i BiH; 'Demokracija' je rasprodana

Kultura / Kazalište | 25. 04. 2017. u 23:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 14. Međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska', koji se u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar održava do subote, 29.4., do sada su u konkurenciji izvedene četiri predstave, a jednako će toliko biti izvedeno predstava do kraja festivala.

Kao četvrta u konkurenciji, u utorak je izvedena predstava 'Zbunjoza' PlayDrame i Gradskog kazališta mladih Split. Stručni žiri je 'Malu lisku' za najbolju glumicu/glumca večeri dodijelio Ani Mariji Veselčić, a nagradu joj je uručila članica stručnog žirija Vedrana Seksan. Stručni žiri radi u sastavu Ademir Kenović (predsjednik), Vedrana Seksan i Elmir Jukić.

U srijedu, 26.4. na programu je peta predstava u konkurenciji za nagrade 'Mostarske liske': 'Demokracija' Zijaha A. Sokolovića, a ulaznice za ovu predstavu su rasprodane! Zato požurite i na vrijeme kupite ulaznice za predstave kako slijede u programu: u četvrtak, 27.4. predstava 'Buzdovan' Kruševačkog pozorišta iz Srbije; u petak, 28.4. predstava Narodnog pozorišta Mostar 'Odumiranje međeda', a u subotu, nakon dodjele nagrada najboljima, predstava izvan konkurencije 'Stari klovni' Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica.

Ana Marija Veselčić, glumica predstave 'Zbunjoza' u režiji Ivana Plazibata, igra uz Nikšu Arčanina, Bojana Brajčića i Saru Ivelić. Zbog osvojene 'Male liske' je, kaže, presretna. "Nagrada mi puno znači – ovo je moja prva nagrada. Iznenadila me jako i sigurno će imati počasno mjesto u mom domu", kaže Ana Marija Veselčić. Zahvaljujući festivalu 'Mostarska liska', bilo je ovo prvo gostovanje predstave 'Zbunjoza' (Perplex) izvan Hrvatske. "Velika nam je čast i zadovoljstvo biti dijelom ovog festivala. Drago nam je ako se publika zabavila uz ovu predsatvu", kaže Veselčić.

Sve predstave počinju u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar, a ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a. Radno vrijeme blagajne je od 9 do 14 sati, pa od 18 sati do početka predstave. Rezervacije na broj 036/550-128, mail: [email protected] i porukom u inbox na Facebook stranici NPM-a. Cijena je 10 KM.

Program do kraja festivala:
- 'Demokracija' Zijaha A. Sokolovića, TheArto - Udruga Riječi / Prave / Predstave, Zagreb – Yugoart, Beograd (srijeda, 26.4.2017.);
- 'Buzdovan', Komedija o jubavi kapetana Nikole Ivulića, Kruševačko pozorište, Kruševac, Srbija (četvrtak, 27.4.2017.);
- 'Odumiranje međeda', Narodno pozorište Mostar (petak, 28.4.2017.)
- 'Stari klovni', Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Slovenija (subota, 29.4.2017.), u čast nagrađenih.

Generalni sponzor 14. 'Mostarske liske' je Addiko Bank. Službeno piće festivala je Sensation!, pokrovitelji Grad Mostar i Federalno ministarstvo kulture i sporta, a medijski pokrovitelji Dnevni list, Bljesak.info, City TV, Radio Gradska Mreža i LED Media.

Kopirati
Drag cursor here to close