MTM

Večeras 118. repriza "Presude..."

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.
Kultura / Kazalište | 30. 10. 2020. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprkos pandemiji koronavirusa, Mostarski teatar mladih ne odustaje. Dvorana je prilagođena za 20 gledatelj. Distanca je ozbiljna, maske obavezne, a predstave se igraju.

Večeras 30. listopada na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati publici se nudi 118. repriza predstave "Presuda: Tiha likvidacija".

-'Presuda...' je više od igre. Zato računamo da ste obvezno večeras u Titovoj 128, jer ovaj autorski projekat Seada Đulića igran širom BiH, ali i u Hrvatskoj, te Srbiji i izveden na više uglednih festivala osobena je teatarska avantura koju treba pogledati, priopćeno je iz MTM-a

Radi se o potresnom i vrlo emotivnom svjedočenju o životu.

Kazališni kritičar Mladen Bičanić o predstavi je, nakon izvedbe na festivalu Kestenburg u Banja Luci zapisao:

''Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom život skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti,nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć''.

Kopirati
Drag cursor here to close