Uzbudljiva komedija

''Šta ćemo sad'' u petak u NPM-u

'Šta ćemo sad?' je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.
Kultura / Kazalište | 14. 09. 2020. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 18.09., u 20 sati na rasporedu je komedija „Šta ćemo sad“ autora Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića, koja će Vas nasmijati do suza!

Iako se na prvo čitanje doima kao komedija u kojoj se Đuro kao glumac primarno bavi strahom svoje profesije od praznog pozorišta, ubrzo se otkriva da je ovaj tekst egzistencijalna parodija stanja nas samih u društvu u kome se nalazimo.

'Šta ćemo sad?' je moderna, aktuelna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterisao predstavu, kazavši kako je 'Šta ćemo sad?'” poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. 'Znaš ono, pjevaš, a plačeš'. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: 'Jesmo li mi sami postali vic?'. U predstavi igraju Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Predstava 'Šta ćemo sad?' je osvojila Veliku lisku za najbolju predstavu po izboru publike na 12. međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska 2015', a zabilježila je i brojna gostovanja uz veliki interes publike.

Predstavaće biti odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog štaba FBiH koje su na snazi. S tim u vezi, posjetioci će prilikom preuzimanja ulaznica biti obavezni ostaviti kontakt podatke, te će im se prilikom ulaska u Pozorište, kao i učesnicima predstave, mjeriti temperatura. Također, molimo sve posjetioce da se pridržavaju propisane distance uz obavezno nošenje maski i dezinfekciju prilikom ulaska u Pozorište, te se unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.


ULAZNICE

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, odnosno 5 KM sa popustom za učenike, studente i penzionere.
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj: 036/550-128, e- mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook/Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar. Broj mjesta ograničen. Podsjećamo, u prodaji su i ulaznice za 17. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ koji će biti održan od 25. do 30. septembra tekuće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close