17. studenog

U sklopu proslave Dana Općine Neum na programu komedija ''Drug lovac''

Predstava će se održati u kinodvorani u Grand Hotel Neumu, u četvrtak, 17. studenoga, s početkom 19.30 sati.
Kultura / Kazalište | 14. 11. 2022. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu programa proslave Dana Općine Neum, održat će se kazališna predstava, komedija "Drug lovac" u izvedbi Metkovskog amaterskog kazališta, pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Predstava će se održati u kinodvorani u Grand Hotel Neumu, u četvrtak, 17. studenoga, s početkom 19.30 sati.

"Ovu urnebesnu komediju velikog francuskog komediografa Georgesa Freydeaua Monsieur chasse! premijerno je izvedena 1862. u pariškom Theatre du Palais- Royal i do danas je jedan od najizvođenijih kazališnih komada kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Prema redateljskoj ideji Radovana Marčića komedija je s naslovom 'Drug lovac' dobila prilagodbu koja odražava duh susjednog nam Metkovića šezdesetih godina, jezik, ljude, navike i naravi koji u svemu koreliraju s Fayedeauovim briljantnim komičnim zapletom. Svaki na svoj način likovi, govore i scenski žive u odmaku od jezičnog standarda, u nama bliskoj i prepoznatljivoj sredini i govoru. Po jeziku su životni, on je njihova bit, značaj, moć, ali i slabost", priopćili su organizatori.

Jezično odstupaju likovi koji koriste netipičan idiom za ovo područje (Puba, Filomena Džepina), kao svojevrsni hommage svima onima koji su se u Metković doselili.

Radnja se događa u Metkoviću i Pločama u jesen 1965. godine.

Redatelj predstave je Radovan Marčić, a u predstavi glume Toni Krilić, Željka Bulić, Damir Kozarić, Josip Talajić, Dino Čolaković, Radoslav Vrdoljak, Jasminka Vrdoljak i Elza Glučina, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close