Komedija

''Šta ćemo sad'' na sceni NPM-a

''Šta ćemo sad?'' propituje nezahvalan položaj umjetnika u društvu, ali i dinamiku muško-ženskih odnosa, na subverzivan i duhovit način.
Kultura / Kazalište | 14. 03. 2022. u 13:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 18.03.2022. godine u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a na repertoaru je predstava ''Šta ćemo sad'', a istaknula se kao najtraženija i najpopularnija komedija Narodnog pozorišta u Mostaru koja već godinama plijeni interes mostarske publike.

Tekst potpisuje Branko Đurić Đuro, jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih, pa i regionalnih komičara i glumaca, a režiju Ahmed Imamović, istaknuti bosanskohercegovački pozorišni filmski i TV reditelj.

''Šta ćemo sad?'' propituje nezahvalan položaj umjetnika u društvu, ali i dinamiku muško-ženskih odnosa, na subverzivan i duhovit način.

''Svi se ponekad koristimo trikovima da bismo ostvarili određenu korist,a te iste trikove i snalažljivost prinuđeni smo razvijati u društvu iza kulisa, koje uvjetuje naš društveni položaj i egzistenciju'', priopćeno je iz NPM.

Ova komedija kroz lagane valere smijeha i neočekivane preokrete, zapravo govori o bolnim društvenim problemima koji nas se tiču, bili mi kulturni i umjetnički djelatnici, ili ne.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 19:30 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM, priopćeno je iz NPM.

Kopirati
Drag cursor here to close