Proslava

Niz predstava za školarce povodom 71. rođendana Pozorišta lutaka Mostar

PLM će kroz niz predstava koje su pripremili za djecu proslaviti svoj rođendan.
Kultura / Kazalište | 06. 11. 2023. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne premijere svoje nove predstave "Bilo jednom jedno jaje", Pozorište lutaka u Mostaru (PLM) počinje s tradicionalnom serijom predstava za učenike mostarskih osnovnih škola i djecu vrtićkog uzrasta, te će na ovaj način proslaviti svoj 71. rođendan.

Inače, predstava "Bilo jednom jedno jaje" nastala je prema tekstu slovenačke književnice Saše Eržen, a u režiji Silvana Omerzua, koji je također kreator lutaka i scenografije. U njoj oživljavaju likovi Lisice, Vuka, Zeca i Medvjeda, koji imaju ljudske osobine što je karakteristično za basne, priopćeno je iz PLM-a.

Usred šume Zec pronalazi jedno jaje i sve šumske životinje se pitaju odakle ono dolazi, čije je i što da rade s njim. Djeca kroz ovu predstavu uče o svim osobinama ličnosti, poput plahovitosti, hrabrosti, lukavstva, snage i radoznalosti.

U predstavi igraju mladi članovi glumačkog ansambla Pozorišta lutaka Lejla Pajić, Ena Husić, Ali Kamer Aksoy i Tarik Bajramović, a originalnu glazbu za predstavu napravio je saksofonist i flautist Vasko Atanasovski.

Već sada Pozorište planira nove aktivnosti, predstave, gostovanja, sudjelovanja na lutkarskim festivalima u zemlji i inozemstvu, radionice s djecom i još mnogo drugih sadržaja koji oplemenjuju i obogaćuju kulturni život grada.

Kopirati
Drag cursor here to close