Vikend u eMTeeM-u

'Propala predstava' i 'San o slobodi' pred mostarskom publikom

Mostarski teatar mladih ovaj vikend u Mostaru izvodi dvije predstave i jednu u Bugojnu
Kultura / Kazalište | 12. 02. 2021. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj vikend u Mostarskom teatru mladih bit će vrlo radno. Večeras, petak, 12. veljače na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 19 sati bit će izvedena 23. repriza predstave "Propala predstava". 

Predstava je nastala na bazi najkraćih drama na Svijetu koje su napisali  Stanislaw Ignacy Witkiewicz, DanilHarms, Billy K. Wells, Flann O Brien, Istvan Orkeny, Joseph Stein, Heiner Muller, Ljubomir Simović i Ljubivoje Ršumović, te na komičan način prikazuje svijet u kojem živimo. Lajtmotiv predstave poznati su liskaluci i još poznatije liske Mostara koje su ušle u legendu.

Drame je sakupio i u knjizi objavio Jovan Ćirilov.

Već sutra eMTeeM gostuje s istom predstavom u Bugojnu gdje će se na Maloj sceni Kulturno-sportskog centra s početkom u 19 sati predstaviti tamošnjoj publici.

U nedjelju, 14, veljače u dvorani Narodnog pozorišta, a u okviru obilježavanja 76. godina od oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, s početkom u 10 sati ansambl eMTeeM-a predstaviti će se bublici predstavom "San o slobodi" koja je nastala na bazi pisama antifašista iz logora smrti.

Kopirati
Drag cursor here to close