Intervju s glumicama

Nemojte se udavati prije nego što pogledate 'Plastiku'

Hit komedija “Plastika” gostuje 3. travnja u Sarajevskom Domu mladih, te dan kasnije 4. travnja u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.
Kultura / Kazalište | 01. 04. 2019. u 12:20 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Plastika'' govori o dvije žene u srednjim godinama, udovici i novinarki, koje se susreću u elitnoj teretani zatvorenog tipa gdje čekaju osobnog trenera koji će im odrediti posebnu vrstu treninga, kako bi postale ono što nikada nisu bile. Nakon treninga slijedi čarobni skalpel dr. Štibohara koji bi trebao popraviti sve ono što je život pokvario.

Suzana Petričević i Nela Mihailović utjelovljuju Milinu i Katarinu koje su dale veliki novac da bi prošle kroz specijalni tretman čije je finale plastična operacija. Nikada se prije nisu susrele i nikada i ne bi, da nije male teretane i trenera koji nedopustivo kasni.

Nemojte se udati prije 'Plastike'

''Igram ženu u četrdesetim, novinarku, koja je u mladosti kao pametna i obrazovana žena, željna života, žedna ljubavi, prepuna ideala, hrabra i uporna u želji da mijenja, pomjera granice i ostvaruje svoje snove. Danas, ona je žena izgubljenih ideala, propalih ljubavi, razočarana, bez nade... Odlazi u teretanu i salon ljepote, hvatajući se za njih kao posljednju slamku spasa i tu sreće ženu potpuno različitu od sebe. U razgovoru s njom, do koga neminovno dolazi, njoj će se život zaista promijeniti'', kaže u razgovoru za Bljesak.info Nela o svom liku.

Video: Plastika

Govoreći o poruci koju predstava šalje svim ženama ali i mladim djevojkama Suzana Petričević, koja je i redateljica ove predstave, kaže da je najvažnija emocija koju predstava izazove kod publike.

''Plastika je tekst koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Usamljeni se ponovo podsjete svojih pogrešnih izbora, oni u braku uzdišu nad svojim sretnim izborom,a mladi se kunu da oni nikad neće tako! Komedija s ozbiljnim podtekstom, to je kraljica, melodrama. Publika vrišti od smijeha na ono u čemu se prepozna. Djevojke, nikako se nemojte udati prije nego što pogledate''Plastiku''. Uspjeh braka zagarantiran!:)'', kaže Suzana za Bljesak.info.

Suzana Petričević i Nela Mihailović

Žene u predstavi vjeruju kako će im sreću kupiti plastična operacija, no Suzana Petričević poručuje, ''ništa ne može kupiti sreću, a kamo li ugradnja plastičnih dijelova i armatura lica. Ožiljci ostaju, ali na duši a to skalpel ne skida''.

Teror ljepote

''Teror ljepote, koji nam se svakodnevno nameće sa svih strana, preko svih medija postaje mnogim ženama jedini pravi smisao u životu. Ogromne nabrekle grudi, zategnute zadnjice, napučene usne postaju jedini put do sreće i uspjeha u životu. Potpuno poremećen sustav vrijednosti, koji nameće ispraznost i besmisao života. Sve je ubrzano, bez ikakvog smisla u trci za dupetima i sisama. U tom kaosu, pokleknu nekad i žene, koje imaju ponešto u glavi, ali mašinerija je jaka i usisava bez milosti...'', kaže Nela, komentirajući da je izlaz u vjeri da postoje još uvijek oni, koji čitaju knjige, koji su radoznali i željni znanja, koji sanjaju da mijenjaju svijet, da ostave nešto iza sebe.

Glumica Nela Mihailović

Izlaz je u vjeri da postoje ljudi, koji i dalje žele da vas gledaju u oči dok s vama razgovaraju, da postoje ljudi, koji imaju što reći. U vjeri da takvih ljudi ima još i da ih treba pronaći. O svemu tome priča predstava "PLASTIKA", ali uz mnogo humora i smijeha i tek po neku suzu'', poručuje Nela.

Najvažnije je raditi na sebi

Problem želje za 'plastikom' je zato što nas je netko slagao da smo lijepe samo mlade zategnute i sa serijskim brojem, smatra Suzana.

''Sve se svodi na zakone tržišta i marketing. Prva bora, marš u kontejner! Ili kupi pomladu od 200 € i dođi na tretman da oslabiš 20 kg za 5 dana. A u stvari danas je najvažnije raditi na sebi, na svom obrazovanju i produhovljavanju. Naravno da je važno lijepo se obući i biti njegovana, ali najvažnije je 'A od nakita nosi osmijeh! '', pozitivno poručuje Suzana.

  / Suzana Petričević

Pomlađivanje i ''ispravljanje'' u photoshopu na fotografijama glumice ne vole, te smatraju da takve obmane loše prolaze.

Ne vole 'peglanje' u photoshopu

''Meni je najstrašnije kad dođu na gostovanje pa ih pitaju ''A gdje je ova sa slike'' ?!. Ja ne vjerujem u photoshop, čak mislim da svaka obmana loše prolazi. Poslovica 'u laži su kratke noge' može se primijeniti i ovdje, barem kod glumica'', kaže Suzana.

Nela pak kaže, da često moli fotografe da je 'ne peglaju' u photoshopu.

''Mislim da sam jedna od rijetkih glumica, koja moli fotografe da me ne peglaju u photoshopu i ne prave od mene plastičnu, bezličnu lutku bez bora. Volim svoje bore, one su odraz mog karaktera i godina. To sam ja!'', poručila je Nela.

Inače, Suzana i Nela su zaova i snaha, no dugo vremena je trebalo proći da zajedno stanu 'na daske koje život znače'.

No Suzana poručuje, nikad nije kasno.

Foto: PR / Iz predstave 

''Čekale smo da se dobro upoznamo prije svega,to je najvažnije pogotovo što samo nas dvije 'cijeli ansambl', radimo, živimo, putujemo… zajedno. Dočekale smo tekst Stevana Koprivice, najbolji koji je napisao, a genijalan je pisac'', kaže pohvalno Suzana.

Nela je napomenula kako su obje već dugo vremena glumice Narodnog pozorišta u Beogradu.

''Jednom smo se srele u istoj predstavi, ali čak i tada nismo bile direktne partnerice. Nas biraju, tako da to ovisi od drugih, točnije od redatelja. Kada smo odlučile da uzmemo stvar u svoje ruke, dogodila se "PLASTIKA". Činjenica da se jako dobro poznajemo, samo je doprinijela uspjehu naše predstave'', zaključila je Nela.

Smisao je obitelj

Na kraju razgovora, dame su otkrile gdje one pronalaze svoj smisao, a objema je osnovni izvor sreće 'obitelj'.

''Porodica, to je jedino utočiste , ona jednostavna, topla svakodnevica. Izlet u prirodi, familijarni ručak s dedom u vrhu stola, djeca, unuci, kučići...ja sam sretna, imam sve to. I još dvoje unučica, malo li je? A da, kod nas u vrhu sjedi pradjeda :) '', kaže Suzana o svom smislu i izvoru sreće.

''Smisao je u radoznalosti, u osjećaju mjere u svemu! U ljubavi, u prijateljstvu, u obitelji a nadasve u mojoj djeci'', poručila je Nela.

Predstava plastika je nastala po tekstu Stevana Koprivice, a govori o ženama koje su se pobunile, ne pristajući na konvencije, o ženama fajterima s izraženim stavom koje se odupiru stereotipima.

Plastika će u  Mostaru odigrati jubilarno 150. izvođenje predstave. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 10 KM i 15 KM VIP, a mogu se kupiti u sustavu kupikartu.ba, Artikulaciji BKC-a, blagajni platoa Skenderija i na info pultu Mepas Mall-a.

Kopirati
Drag cursor here to close