'Ne igraj na Engleze'

Kockanje i klađenje u Narodnom pozorištu Mostar

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju.
Kultura / Kazalište | 13. 05. 2019. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 17. svibnja, bit će odigrana predstava "Ne igraj na Engleze" Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića. 

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. 

Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema.

Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći, navode iz Narodnog pozorišta Mostar. 

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić. 

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. 

Predstava će biti odigrana od 20 sati.

 
Kopirati
Drag cursor here to close