Pravac u pozorište!

Narodno pozorište Mostar otvara vrata publici: U petak komedija 'Šta ćemo sad'

''Šta ćemo sad?'' je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini.
Kultura / Kazalište | 19. 06. 2020. u 16:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od tri mjeseca pauze ljubitelji pozorišne umjetnosti će imati priliku ponovo nam se pridružiti i uživati u pozorišnim izvedbama, pa će tako u petak, 26. lipnja 2020 godine od 20 sati, na Velikoj sceni biti odigrana komedija ''Šta ćemo sad'' Branka Đurića Đure, u režiji Ahmeda Imamovića.

U adekvatnoj pripremi prostora za nastupe, stručni tim zavoda za javno zdravstvo HNŽ proteklih dana izvršio je detaljnu dezinfekciju svih unutarnjih prostorija pozorišta, s namjerom da igranje i gledanje predstava bude ugodno i sigurno kako za publiku tako i za glumce.

U skladu sa preporukama za rad pozorišta koje je izdao Zavod za javno zdravstvo FBiH, bit će poduzete sve mjere prevencije i zaštite, te će u okviru toga biti osiguran adekvatan razmak između publike u sali.

Na svim ulazima u pozorište bit će postavljena odgovarajuća sredstva za dezinfekciju te dezinfekcijska barijera za obuću.

''Šta ćemo sad?'' je moderna, aktualna komedija koja koincidira sa vremenom u kojem živimo i situacijom u kojoj se nalazi teatar danas, ali i društvo u cjelini. Sam režiser je na zanimljiv način okarakterizirao predstavu, kazavši kako je ''Šta ćemo sad?'' poput dobrog sevdaha i filozofije te vrste muzike. ''Znaš ono, pjevaš, a plačeš''. Iako po žanru komedija, predstava na specifičan način pristupa pojmu vica, razbija njegovu pretpostavljenu formu i na kraju ostavlja pomalo gorak okus i pitanje: ''Jesmo li mi sami postali vic?''.

U predstavi igraju: Ajla Hamzić, Emir Spahić i Goran Lozo.

U prodaji je ograničen broj ulaznica, po cijeni od 10 KM; sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.
Napominje se da su svi posjetitelji obavezni imati zaštitne maske, te prilikom kupovine karte ostaviti osnovne kontakt podatke kako bi imali evidenciju o kontaktima unutar pozorišta. Moli se publika da svoje karte preuzme na vrijeme, poštujući preporuku rastojanja prilikom preuzimanja karata.

Kopirati
Drag cursor here to close