Komedija na sceni

''Sve je do nas'' trećeg dana Mostarske liske

Angažirana monodrama, teatarski manifest o stanju duha u bh. društvu, prikazana je izvan natjecateljske konkurencije.
Kultura / Kazalište | 23. 05. 2022. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treću večer ovogodišnjeg, 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska'' obilježila je ''Sve je do nas'', autorski projekt Emira Hadžhafizbegovića.

Ova angažirana monodrama, teatarski manifest o stanju duha u bh. društvu, prikazana je izvan natjecateljske konkurencije, uslijed otkazivanja predstave ''Dvostruki aksl'' Kazališta Grupa i Teatra &TD.

Riječ je o svojevrsnom scenskom eseju koji tretira bolne tačke društva u stanju duhovne dekadencije i sveopće stagnacije, u kojem siromaštvo postaje izgovor za primitivizam i inerciju, što igra u korist zla, koje je uvijek proaktivno i projektovano djeluje na dodatnoj pasivizaciji dobra.

Nakon predstave, publika je mogla uživati uz glazbeni nastup Brude, i stand up komičara Branka Krsmanovića, iz trupe ''Smijanje na tri jezika'', u okviru ovogodišnjeg OFF programa festivala.

Četvrtu večer 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije ''Mostarska liska'' publika će moći pogledati predstavu ''Ženski razgovori +-1'' Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara, nastalu reinterpretacijom djela Duška Radovića, kroz intervencije dramaturga Dragana Komadine, rediteljice Bijane Čakić i ansambla predstave.

Nakon predstave, publika će moći uživati u off programu u noćnom baru Duradžik, uz stand up nastup Adija Fejzića iz trupe ''Smijanje na tri jezika'', i glazbu Anite Šunjić.

Kopirati
Drag cursor here to close