Predstave

Mostarci razveselili Bugojance

Kultura / Kazalište | 14. 09. 2017. u 19:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

IX Bugojansko lutkarsko bijenale se polako približava kraju. Već smo došli do četvrtog dana festivala. Tijekom četvrtka prisutni su mogli uživati, zajedno sa djecom iz osnovnih škola, u predstavi revijalnog karaktera 'Pustolovine veselog lutka Nešutka', U.G. 'Scena' - Gradsko pozorište Živinice, redatelja Zlatka Jugovića. Predstava se održala u Maloj dvorani KSC-a. Predstava govori o Lutku Nešutku koji u svojim lutanjima stigne svugdje. On prelazi iz pustolovine u drugu i iz bajke u bajku.

Nakon ove predstave publika je imala priliku pogledati predzadnju natjecateljsku predstavu 'Ljepotica i zvijer', Pozorišta lutaka Mostar, čije je redatelj Todor Valov. Predstava se održala u punoj Pozorišnoj dvorani. 'Ljepotica i zvijer' je rađena po, svima već poznatoj bajci, koju je napisala Madame de Villenuve, a govori o preobražavajućoj ljubavi koja mijenja život ne samo onih koji vole, nego i onih kojima je potrebna ljubav. Publika se oduševila ovom predstavom koja daje jasnu poruku da je prava ljepota u čovjeku, odnosno u duši čovjeka.

Okrugli stol je uobičajno održan u Maloj dvorani KSC-a. Na okruglom stolu predstava 'Ljepotica i zvijer' je dobila sve pohvale, a posebno se istaknulo da je sama bajka već svima dobro poznata i mnogo puta dramski prerađena, te da nosi univerzalnu vrijednost.

U večernjem terminu publika je mogla ponovno uživati u Pustolovinama veselog lutka Nešutka', ali ovaj put na Gradskom trgu u Bugojnu.

U petak publiku očekuje posljedni dan IX Bugojanskog lutkarskog bijenala, te posljedna natjecateljska predstava 'Bajka o ribaru i ribici'. Osim natjecateljske predstave očekuje se i posljedna revijalna predstava 'Zapadna nigdilija', te dvije prezentacije radionica, na koje su išli sudionici i gosti koji su vrijedno radili svakog dana Bijenala.

Na ovogodišnjem Bijenalu posjetitelje prvi put očekuje Promocija zbornika tekstova koji su imali scensko čitanje na Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH i na Bugojanskom lutkarskom bijenalu.

Kopirati
Drag cursor here to close