"Mostarska liska 2021"

Male liske za Jelenu Kordić Kuret i Dražena Pavlovića

Kultura / Kazalište | 26. 09. 2021. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jelena Kordić Kuret i Dražen Pavlović, prema odluci stručnog žirija, proglašeni su najboljim glumcima trećeg dana Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska".

Naime, treći dan "Mostarske liske" započeo je druženjem s višestruko nagrađivanim mostarskim pjesnikom Adnanom Žeticom, koji ima šest objavljenih zbirki poezije.

Foto: PR / Male liske za Jelenu Kordić Kuret i Dražena Pavlovića

Natjecateljski program nastavljen je predstavom ''Ja od jutra nisam stao'' Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, koju je po tekstu hrvatske dramatičarke Une Vizek, na scenu postavio reditelj Dražen Krešić.

Glumac Ivo Krešić ističe da je nakon premijerne izvedbe u siječnju ove godine, predstava odigrana više puta te da su reakcije publike odlične.

''Predstava je vrlo zanimljiva, zamijenjene su uloge muškaraca i žena i sam tekst je napisan inteligentno. Dražen Krešić je to jako lijepo postavio'', naglasio je Krešić.

Foto: PR / Male liske za Jelenu Kordić Kuret i Dražena Pavlovića

Osim dramske tematike koja se nesumnjivo dopala publici, zanimljivo je da uz glumce HNK Mostar u ovoj predstavi jednog od likova igra i Mario Knezović, frontmen grupe Zoster.

Knezović ističe kako je sinoć prvi put igrao na pozornici Narodnog pozorišta Mostar.

"Ovo mi je prvo značajnije glumačko iskustvo. Ne smatram se još pozorišnim glumcem, a jesam li na dobrom putu da postanem vidjet ćemo.Kolege su mi puno pomogle i puno sam naučio kroz ovaj proces. U predstavi se dobro zezamo", rekao je Knezović.

Komentirajući samu predstavu, kaže da nas zamjena teza koja je postavljena u predstavi tjera da razmišljamo kako je ustvari ženama.

''Ja imam dvije sestre pa imam veliku empatiju prema ženama. Kada govorimo o tome da li je teže muškarcima ili ženama, nije sve ni crno ni bijelo'', istakao je Knezović.

U predstavi još igraju Jelena Kordić Kuret, Dražen Pavlović i Ivan Skoko.

"Mostarska liska 2021." se nastavlja u nedjelju, 26. rujna, u 20:00 sati, kada će nastupiti Kamerni teatar 55 s "Predstavom za početnike".

Foto: PR / Male liske za Jelenu Kordić Kuret i Dražena Pavlovića
Kopirati
Drag cursor here to close