''Fra Didak – Sebet nas i naše dice''

Krcato širokobriješko kino: Nezapamćeno zanimanje za predstavu o fra Didaku Buntiću

Zbog velikog zanimanja javnosti, repriza predstave održat će se u srijedu, 29. studenog
Kultura / Kazalište | 23. 11. 2017. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezapamćeno zanimanje u Širokom Brijegu izazvala je predstava ''Fra Didak - Sebet naš i naše dice'' o čemu svjedoči, malo je reći, krcato kino Borak.

Predstavu su izveli članovi Franjevačkog svjetovnog reda ''trećari'' i Franjevačke mladeži - Frame Široki Brijeg, a deseci posjetitelja su se okrenuli pred zgradom kina vidjevši da nemaju nikakvu šansu ući u pretrpano kino.

Kako je potvrđeno za Bljesak.info, zbog velikog zanimanja javnosti, repriza predstave održat će se u četvrtak 30. studenog, s početkom u 19.00 sati, a svi oni nestrpljivi predstavu će moći pogledati u ponedjeljak, 27. studenog, u crkvi svetih Petra i Pavla u Kočerinu.

Podsjećamo, ove jeseni obilježava se 100. obljetnica kako je fra Didak Buntić odveo gladnu djecu iz Hercegovine u Slavoniju. Bratstvo svjetovnih franjevaca (trećari) i framaša iz Širokog Brijega, u sjećanje na tu 1917. godinu, pripremilo je igrokaz o fra Didakovu životu i onome što se tada događalo.

U vihoru Prvog svjetskog rata, jedan mladi i odvažni franjevac obilazi gradove, urede visokih dužnosnika, pa i samog cara – tražeći pomoć za hercegovačku sirotinju, za seljake, kojima je i nezapamćena suša otežavala te godine rata za tuđeg kralja i tuđu državu.

Fra Didak Buntić je većinu svog radnog vijeka proveo na Brijegu i zadužio je Širokobriježane da ga se sjećaju i ne zaborave njegove ideje i djela. Franjevački svjetovni red i Frama, predstavom ''Fra Didak – Sebet nas i naše dice'' žele iskazati poštovanje i zahvalnost ovom velikanu.

Kopirati
Drag cursor here to close