'Grad ignorira teatar'

Hrvatski centar za dramski odgoj: Potpora MTM-u

Napominju kako je još od svog osnivanja prije skoro pola stoljeća MTM neprekidno davao doprinos afirmaciji Mostara kao Grada Kulture.
Kultura / Kazalište | 09. 08. 2019. u 16:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski centar za dramski odgoj uputio je pismo podrške Mostarskom teatru mladih u kojem ističe kako je ''paradoksalno da grad kandidat za Europsku prijestolnicu kulture ignorira ovaj teatar koji svojim aktivnostima, ciljevima i stvaralačkim dometima već desetljećima upisuje Mostar na svjetsku kartu kulture, od europskih zemalja i metropola do Singapura i Hong Konga''.

Napominju kako je još od svog osnivanja prije skoro pola stoljeća MTM neprekidno davao doprinos afirmaciji Mostara kao Grada Kulture. ''Kulturna, socijalna, pedagoška i umjetnička djelatnost Mostarskog teatra mladih prepoznata je u regionalnim, europskim i svjetskim okvirima i to ne samo zahvaljujući gostovanjima širom svijeta, već također i organiziranjem, u samom Mostaru, aktivnosti međunarodnog značaja (Festival autorskog teatra, Alternativna akademija, Međunarodna nagrada ‘Grozdanin kikot’, radionice, simpoziji, konferencije, kazališni projekti i dr.) otvarajući tako svoj ranjeni grad i njegove obje obale Europi i svijetu'', navodi se.

Stoga, posebice sa stanovišta kriterija za stjecanje statusa EPK ''apsurdno je da se gradske vlasti godinama trude uništiti ovu značajnu ustanovu kulture mladih i za mlade, namijenjenu svim mladim Mostarcima, umjesto da je istaknu kao snažan adut svoje kandidature i blistav primjer ostvarivanja onih ciljeva radi kojih je koncept EPK i pokrenut''.

''Dragi prijatelji, u potpunosti podržavamo vaš opravdani prosvjed i nadamo se da ćete, uz vlastiti angažman, dobiti i podršku drugih snaga, prije svega građana Mostara kao i suradnika, kolega i prijatelja iz cijeloga svijeta, te se izboriti za svjetliju perspektivu Mostarskog teatra mladih u vlastitu gradu'', stoji u priopćenju iz Hrvatskog centr za dramski odgoj .

Kopirati
Drag cursor here to close