11 izabranih predstava

HNK Mostar i "Noć s Aleksom" u natjecateljskom programu 33. Marulićevih dana

Na ovogodišnjim 33. Marulićevim danima, jednom od najvažnijih festivala hrvatske drame, u natjecateljskom programu je i predstava "Noć s Aleksom" Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.
Kultura / Kazalište | 07. 02. 2023. u 19:22 G.L. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 33. Marulićeve dane prijavljene su 42 predstave, a izbornica Kim Cuculić izabrala je 11 predstava i kaže da su to priče o obiteljskim, intimnim i drugim ratovima.

Foto: Marin Margeta | Bljesak.info / Noć s Aleksom u HNK Mostar

Kazalište Marina Držića iz Dubrovnika stiže s djelom Tene Štivičić "Krijesnice" u režiji Paola Tišljarića, a drama Slovenskog narodnog gledališča iz Ljubljane stiže s "Kabaret Kasparom" novim tekstom Tene Štivičić u režiji Marjana Nećaka.

Predstavu "Noć s Aleksom" HNK u Mostaru po drami Marka Tomaša režirao je Ivica Buljan, a Gradsko kazalište "Zorin dom" iz Karlovca predstavlja se "Semaforom" Petre Cicvarić u režiji Peđe Gvozdića.

Foto: Marin Margeta | Bljesak.info / Noć s Aleksom u HNK Mostar

"Moj sin samo malo sporije hoda" Ivora Martinića bio je veliki ZKM-ov hit, a ovoga puta stiže u režiji Ivana Plazibata i izvođenju Sarajevskog ratnog teatra SARTR.

HNK Zagreb predstavlja se "Plodnom vodom" Marine Vujčić u režiji Nenni Delmestre, a publika će vidjeti i "Sloboština Barbie" Maše Kolanović u režiji Natalije Manojlović, monodramu "Franz" Tomislava Zajeca, koju je u &TD-u režirao Rene Medvešek.

"Tako nam Bog pomogao" u splitskoj PlayDrami režirao je Hrvoje Korbar, a publika će vidjeti i autorski projekt Romana Nikolića "Na dnu oceana postoje neki svjetovi", koji je u suvremenost preveo "Medeju".

Kopirati
Drag cursor here to close