Naša mala pozornica

Gordana Boban - 'Ozbiljno sam shvatila životne uloge'

Gordana Boban kao gošća ''Naše male pozornice'' govorila je o sebi i svojoj karijeri.
Kultura / Kazalište | 19. 10. 2023. u 20:40 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gordana Boban večerašnja je gošća “Naše male pozornice”, najnovijeg projekta mostarskog Centra za kulturu, urednika i voditelja Daria Terzića.

Ova popularna i talentirana glumica, govoreći o svojim ulogama prvenstveno je istaknula svoje životne uloge. 

Foto: Bljesak.info / Gordana Boban gošća Naše male pozornice

''Živim u kući sa suprugom sinom i ocem, jer je majka preminula 2020. godine, to su moje primarne uloge. Ja sam prvo bila kćerka dok se nisam udala, poslije toga sam žena onda sam majka. Kad sam postala majka onda sam 108 posto bila majka, dugi niz godina. Dvije godine nisam ništa htjela da radim bila sam samo s djetetom'', rekla je Gordana Boban, dodajući kako joj je profesor tada rekao da bude s djetetom, jer tako brzo prolazi život.

U tom trenutku je kaže pomislila, kako brzo prolazi, jer je dijete stalno plakalo, no sada kada 
vidi da ima 25 godina sve joj je to tako brzo prošlo.
Foto: Bljesak.info / Gordana Boban gošća Naše male pozornice

''Mislim da se snalazim dobro. Ozbiljno sam shvatila sve te svoje uloge, kao uloge koje igram na sceni, s tim da su ovo životne uloge. Kad sam bila mala odlučila sam da ću biti žena, majka i domaćica prije svega, a što se tiče glumice nisam to nikada odlučila'', rekla je.

Inače, Gordana Boban članica je sarajevskog Kamernog teatra 55, zaljubljenica u »daske koje život znače«; najviše voli nastupati u pozorištu, ali je tokom karijere glumila i u filmovima kao i u hit-seriji»Lud, zbunjen, normalan«, te se tako ulogom sekretarice Ivane približila širem krugu publike ispred malih ekrana.
Foto: Bljesak.info / Gordana Boban gošća Naše male pozornice

Još u ranom djetinjstvu Boban je postala članicom Kulturno-umjetničkog društva »Radnik« u Livnu gdje je i rođena. Akademsko obrazovanje dramske umjetnice stječe na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.

Odigrala je značajne uloge u predstavama :Tetovirano pozorištu, Ženski turbofolk bend, Biće biće, Sjećaš li se Dolly Bell , te u filmovima: “Gori vatra”,”Nafaka” i drugim, saopćeno je iz Centra za kulturu Mostar.
Foto: Bljesak.info / Gordana Boban gošća Naše male pozornice
Kopirati
Drag cursor here to close