Edukacijsko-ekološka predstava za djecu

Eko patrola i ribica Mimy

U prepunoj dvorani Lutkarskog kazališta Mostar održana je edukacijsko-ekološka predstava za djecu
Kultura / Kazalište | 17. 11. 2023. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj dvorani Lutkarskog kazališta Mostar održana je edukacijsko-ekološka predstava za djecu pod nazivom ''Eko patrola i ribica Mimy'' u organizaciji Ronilačkog kluba Mostar.

Na oduševljenje mališana i njihovih roditelja predstava je uspješno izvedena, a glumci-amateri iz ronilačkog kluba Mostar ne kriju oduševljenje nakon što su pozdravljeni ovacijama iz publike.

Pročitajte još

''Ovo je samo još jedan pokazatelj kako kultura ima svoj put do publike, kao i rijeka Neretva ona teče i dodiruje nas svojom raznolikošću i svestranošću. Ovaj put je to uradila preko ovih divnih ljudi, ronioca koji neumorno čiste ono što nikako ne bi trebalo biti u našim rijekama'', rekao je redatelj Ilija Pujić koji ne krije zadovoljstvo onim što jer mostarska publika imala priliku vidjeti.

Predstava je izvedena u sklopu projekta Ekološko edukativne akcije ''Svi za našu Neretvu'' koja je podržava u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću, koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a implementira People In Need sa lokalnim organizacijama.

Ronioci glumci su na edukativan način pokazali kako se čisti rijeka, koje su poteškoće prilikom vađenja otpada, gdje se on odlaže i kako utjeće za životinjski svijet ispod vode. Šaljivim anegdodata ronioci su dočarali ljepotu koja se nalazi ispod površine vode, a ronilačke rekvizite - boce i regulatore djeca će još dugo pamtiti kao osnovni aparat s kojim se diše pod vodom.

''Vidjeti ozarena lica ne samo djece, nego mama i tata koji su došli samo da se zabave, al ostali su paf. Način na koji su ih ronioci uvukli u predstavu ostavilo je na njih veliki dojam. Čestitke roniocima na ovom hvale vrijednom edukativnom projektu'', rekao je ravnatelj Lutkarskog kazališta Mostar Tibor Oreč.

Originalnost ove predstave je u činjenici da je ovo prva kazališna izvedba ronioca glumaca-amatera koji na šaljiiv i poučan način spajaju ekologiju i kulturu.

Glumci u predstavi bili su: Zoran Marić, Vesna Dodig, Monika Terzić, Danijela Marić, Branislav Stojkić i Ivano Knezović.

Kopirati
Drag cursor here to close