Tropletovi dani kulture

Mostarci učili o životu Petra Barbarića

Barbarić (1874.-1897.) je rođen je u selu Klobuku (zaselak Šiljevište) kod Ljubuškog u hrvatskoj obitelji devetero djece od pobožnih roditelja.
Kultura / Kazalište | 01. 11. 2019. u 00:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru Tropletovih dana kulture čiji je moto 'Vjera - baština - identitet', na maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru odigrana je predstava 'Snovopriča o životu Petra Barbarića'.

Predstavsu odigrali članovi Hrvatskoga kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske sekcije KŠC Travnik.

Barbarić (1874.-1897.) je rođen je u selu Klobuku (zaselak Šiljevište) kod Ljubuškog u hrvatskoj obitelji devetero djece od pobožnih roditelja. On je bio isusovački sjemeništarac, te hrvatski kandidat iz BiH za sveca.

Preveo je s talijanskog jezika na hrvatski, životopis Pavla Kolarića, bjelovarskog isusovca koji je umro u Rimu, na glasu svetosti. Razbolio se od tuberkuloze i umro kao učenik osmog razreda isusovačke gimnazije, položivši redovnički zavjet.

Program Tropletovih dana kulture nastavlja se predstavljanjem knjige Josipa Galića 'Transverzala zla' 3. studenog u katedralnoj dvorani u Mostaru poslije večernje mise. O knjizi će govoriti: don Josip Galić, priređivač knjige, prof. dr. Božo Goluža i prof. dr. Ivica Šarac.

Kopirati
Drag cursor here to close