Punjenje baterija

Duvnjaci uživali u izvedbama duhovnih pjesama splitskog Zbora

''Drago nam je biti u Tomislavgradu s hrvatskim pukom i pjesmom u zajedništvu slaviti Boga'', naveo je voditelj Zbora Mihovil, Mate Pocrnjić.
Kultura / Glazba | 04. 07. 2021. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Splitski Zbor Mihovil iz Splita održao je koncert duhovne glazbe u Tomislavgradu te oduševio prepunu tomislavgradsku baziliku.

Koncert je održan u sklopu Dana sv. Nikole Tavelića, a gvardijan duvanjskog samostana fra Sretan Ćurčić članovima Zbora zahvalio je na dolasku i sudjelovanju u programu Dana sv. Nikole Tavelića.

''Ovo nam je tek drugi nastup ove godine, drago nam je biti u Tomislavgradu s hrvatskim pukom i pjesmom u zajedništvu slaviti Boga'', naveo je voditelj Zbora Mihovil, Mate Pocrnjić.

Inače, na koncertu je nastupao i jedan Duvnjak, Matej Križanac, koji se predstavio domaćoj publici sjajnim vokalom.

Zbor Mihovil djeluje još od osamdesetih godina prošloga stoljeća, a specifični su zbog pjevanja gospela koji na našim prostorima nije pristuan, a duvanjskom je puku došao kao osvježenje i prilika da čuju i nauče nešto novo.

VIS Mihovil 2012. godine postaje Zbor Mihovil te se tad opredjeljuju za pjevanje gospela, a kao zanimljivost članovi ističu da su roditelji nekih članova osnovali ovaj zbor.

Kopirati
Drag cursor here to close