Koncert

Vladmir Mićković u Sarajevo donosi ''Sefardsku noć''

Tijekom večeri bit će održan koncert najljepših sefardskih romansi u neponovljivom izvođenju vokalnog soliste Vladimira Mićkovića, uz klavirsku pratnju Gabrijela Prusine.
Kultura / Glazba | 17. 07. 2022. u 12:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Baščaršijskih noći Vladimir Mićković donosi – ''Sefardsku noć'' kojom će sa Gabrijelom Prusinom u pratnji uz klavir donijeti neke od najljepših sefardskih pjesama, ali i prezentirati ukupnu sefardsku baštinu.

''Sefardska noć'' predstavlja tradicionalni program koji se dugi niz godina događa u okviru festivala Baščaršijske noći, a u okviru kojeg se predstavljaju sefardski običaji i tradicionalna hrana iz bogate sefardske kuhinje. Tijekom večeri bit će održan koncert najljepših sefardskih romansi u neponovljivom izvođenju vokalnog soliste Vladimira Mićkovića, uz klavirsku pratnju Gabrijela Prusine.

Vladimir Mićković, akademski kipar, kompozitor, istraživač i sakupljač tradicionalnog repertoara rođen je 1979. u Mostaru. Diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2002. godine. Iza sebe ima šest diskografskih izdanja – Arkul, Vladimir & Kalafat, Haver, Mostar Sevdah Reunion, dok je Sirbubalo multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer koji je ove godine već objavio dva albuma za Gramofon – klavirski solo album nastupa na Jazz Festu i duet sa Zaninom Berbićem.

Gabrijel Prusina, pijanist, aranžer, skladatelj, producent, mix i mastering inženjer, rođen je 1984. godine u Mostaru. Dugogodišnji je član kultnog bh sevdah benda Mostar Sevdah Reunion.

Koncert će se održati u nedjelju, 17. srpnja, u 21 sat, u JU Bosanski kulturni centar KS, u organizaciji Udruženja Hagada. Posjetitelje će kroz program i ove godine voditi čuvar sefardske tradicije, dr Eli Tauber, povijesničar.

Kopirati
Drag cursor here to close