Velikim koncertom

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili album prvijenac "Na putu"

Na pozornici se Vinku i njegovu bendu, čije ime na finskom znači "zimski vjetar", pridružila i mlada Petra Perišić koja je izvela pjesme "Stay".
Kultura / Glazba | 17. 05. 2021. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikim koncertom u zagrebačkoj Tvornici kulture Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli predstavili su svoj hvaljeni album prvijenac "Na putu" u subotu, 15. svibnja. Koncert prepun emocija i odlične energije napokon je u punini prikazao odličan glazbeni materijal koji je nastao u manje od godinu dana te je ispunio sva očekivanja publike koja je Vinka odabrala kao pobjednika HRT-ovog showa "The Voice".

"Mislio sam da ću nakon prospavane večeri imati jasne dojmove o večeri iza nas, ali još nemam prave riječi. Osjećam ponos, ukratko. Publika nas je nosila i omogućila nam da u svakom trenutku uživamo, atmosfera je zaista bila fantastična. Meni je bilo zaista ugodno, ispred mene i iza mene sam imao najbolje ljude Hvala svima i vidimo se u Puli!", rekao je Vinko Ćemeraš nakon koncerta.

Na pozornici se Vinku i njegovu bendu, čije ime na finskom znači "zimski vjetar", pridružila i mlada Petra Perišić koja je izvela pjesme "Stay", njihov duet s gore navedenog showa i zajednički nadolazeći singl "Izgubiti neću dah" - pjesmu koja je potvrdila ovo prijateljstvo i najavila uspješnu glazbenu suradnju.

Osmijehe publike pod maskama izmamio je mentor Davor Gobac koji se Vinku pridružio na sad već zajedničkom hitu "Pinokio", a cijelom koncertu poseban glazbeni pečat dao je gudački kvartet Antuna Stašića, koji je obogatio aranžmane pjesama koje je raspisao Goran Kovačić, i kod publike izazvao prave ovacije.

Koncert je rasprodan u iznimno kratkom roku i imao je ograničen broj posjetitelja s obzirom na trenutačnu situaciju, međutim interes je izazvao i live-stream prijenos koji je pratio velik broj posjetitelja iz regije i svijeta. Album "Na putu", u izdanju Universal Music Hrvatska, Vinko će koncertno predstaviti i u pulskom Kaštelu 27. lipnja, a ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Eventim.

Pjesme "Pelin i med", "Samo da ti si tu", "Nauči me", "Dobro je" te "Zrno i pijesak" singlovi su kojima su pokorili domaće top liste, a ovaj sjajni bend može se pohvaliti i s dvije nominacije za glazbenu nagradu Porin. S albumom su nominirani u kategoriji "Najbolji album rock glazbe", a dobili su i nominaciju u kategoriji "Novi izvođač godine".

Koncerti u Zagrebu i Puli su financirani su putem natječaja "Jer svirati se mora" provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Kopirati
Drag cursor here to close