Koncert na Dan zaljubljenih

Sergej Ćetković: Mostarcima spremam ljubav, pozitivnu energiju i sjajnu glazbu

Vječiti romantičar proslavit će Dan zaljubljenih s mostarskom publikom u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača s početkom u 20:00 sati, a kako ističe upravo je ljubav njegova beskrajna inspiracija.
Kultura / Glazba | 04. 02. 2023. u 10:25 J. Pervan |Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mostarska publika me već dobro poznaje. Spremamo im ljubav, pozitivnu energiju, sjajnu glazbu, odličnu zabavu, puno romantike i mnogo dobrog provoda. Mislim da je dovoljno", kazao je Sergej Ćetković za Bljesak.info uoči rasprodanog mostarskog koncerta.

Vječiti romantičar proslavit će Dan zaljubljenih s mostarskom publikom u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača s početkom u 20:00 sati, a kako ističe upravo je ljubav njegova vječita inspiracija.

Neiscrpna inspiracija

"Uvijek i zauvijek. Neiscrpna inspiracija koja vam daje širok prostor za stvaranje. Ljubav pokreće svijet i ljude, čini nas boljim, uljepšava nam život, a kada imate mogućnost da je pretočite u glazbu to je ogromna privilegija na kojoj sam beskrajno zahvalan. Kada na koncertima ugledam nasmijanu publiku koju pjeva stihove mojih pjesama kažem Bogu hvala, lude sam bio sreće da se bavim onim što me ispunjava i čime mogu biti od pomoći svima onima koje je ikad dotakla ljubav", naglasio je Ćetković za Bljesak.info.

Foto: Luka Spremo / Sergej Ćetković

Publici je u manje od mjesec dana poklonio dva singla, odnosno baladu "Na prvi pogled" te duet sa Zoranom Predinom "Stari moj", a pozitivne reakcije samo se nižu. Baladu "Na prvi pogled" brojni su nazvali i jednom od njegovih najljepših pjesama.

"Iskreno, nisam očekivao da će toliko dobro proći, zato što se dogodila iznenada, neplanirano i bez ikakve pripreme, ali se po tko zna koji put pokazalo da takve pjesme koje se dogode odjednom, iz srca, budu najbolje. Čim sam je završio shvatio sam da ima sve ono što je čini neprolaznom i velikom i da moram da je predstavim publici što prije. Zato sam se potrudio i kao mnogo puta do sada i ispratio je dobrim video spotom i jednom malom filmskom pričom koja šalje jednu lijepu poruku ljubavi", naveo je.

Video: SERGEJ CETKOVIC // POGLEDI U TAMI (OFFICIAL AUDIO)

Kako ističe, upravo neprestana podrška publike njegova je "najveća sreća i najveći uspjeh kada je glazba u pitanju":

"Moj vjetar u leđa i poticaj da uvijek dam sve od sebe, da svaka iduća pjesma bude još bolja, da svaki koncert premaši prethodni. Bez publike sve ovo ne bi imalo smisla, a ja bez ikakve lažne skromnosti mogu reći da imam zaista izuzetnu publiku koja je posebna u svakom smislu".

Četvrt stoljeća na sceni

Ćetković broji dane do 25. godišnjice karijere, a kako je za Bljesak.info otkrio kruna svega trebao bi biti novi album koji će biti objavljen ove godine. Svoju karijeru, crnogorski slavuj nikada nije gradio na skandalima te, kako ističe, pažnju na sebe ne skreće "ničim drugim osim glazbom".

Foto: PR / Sergej Ćetković

"Srećom, bilo je mnogo ljepših nego lošijih trenutaka. Mladost i neiskustvo vas bace u neke situacije u kojima se u trenutku ne snađete, ali i sva ta loša iskustva su, barem meni, bila dobre lekcije. Čak i kada sam lutao nisam prestao da slušam svoj unutarnji osjećaj i intuiciju i to me je izvelo na pravi put. Dosljednost i što manje kompromisa se uvijek isplate. Skandali nikada nisu bili ni dio mog života, ni karijere i očito je da se može i bez njih. Meni nije bilo potrebno pet minuta slave koje ti skandali nose, niti da skrećem pažnju na sebe ni s čim drugim, osim svojom glazbom", pojasnio je za Bljesak.info.

Skromni Ćetković dodaje kako je za trajanje na sceni važan i faktor sreće kako bi se kockice posložile, a posebno ističe i vjeru u sebe, Boga i naporan rad.

Traži se ulaznica više 

Da je to uspješan "recept" svjedoči i činjenica da Ćetković nastavlja rasprodavati koncerte gdje god se pojavi. Primjerice, već je rasprodao dva koncerta u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski te je i treći dan u prodaji.

Foto: PR / Sergej Ćetković

"Bila je to zaista ljubav na prvi pogled i taj prvi koncert u Lisinskom ću pamtiti do kraja života.To je još jedan dokaz da glazba nema granica, da spaja ljude, da je emocija uvijek ista, da je ljubav o kojoj smo pričali u svima nama i ono što nas čini posebnim, što nas čini ljudima", naglasio je Ćetković.

Uz njegovu glazbu brojni su se zaljubljivali, ali i liječili slomljena srca. Kako navodi Ćetković, s publikom u Bosni i Hercegovini ima poseban odnos:

"Uvijek se podjednako dobro provedemo i publika i mi, napunimo dobre energije i utisaka koji nas danima drže raspoloženim".

Ističe i kako ima puno kolega i prijatelja iz BiH s kojima se druži i surađuje, a nada se kako će se i onoga trenutka kada se rodi pjesma, dogoditi i neki duet. Priznaje kako su se tu istaknula priznata imena poput Maye Sar, Nermina Puskara, Letu štuke, Dine Merlina...

Priča koja traje i danas

Kao svoje glazbene uzore Ćetković bez razmišljanja navodi velike umjetnike s prostora bivše Jugoslavije koji su, kako ističe, stvorili glazbenu scenu ovih prostora poput; Olivera Dragojevića, Kemala Montena, Arsena Dedića, Zdravka Čolića.

Video: SERGEJ // 90.MIN NAJLJEPSIH BALADA 

Na pitanje koja je pjesma bila prekretnica u njegovoj karijeri Ćetković odgovara:

"Svakako 'Pogledi u tami'. Od nje je počela ova predivna priča koja traje i dan danas i nevjerojatno, ali i nakon svih ovih godina reakcija publike na nju je još uvijek ista. Kako i zašto i dan danas ne znam odgovor. Prosto se dogodila u trenutku kada sam planirao podići sidro i spustiti ga u neko tuđe more. Ipak Bog je imao druge planove za mene i hvala mu na tome".

Upravo ona odzvanjat će Hrvatskim domom herceg Stjepan Kosača 14. veljače kada će Sergej Ćetković pjevati za hercegovačku publiku svoje najromantičnije i najveće hitove.

Svoju publiku, kako opisuje, "zatvorenih očiju vidi sretnu, razigranu, vedru, pozitivnu i divnu". A, dobro je poznato kako je spoj razigrane publike i čarobnog umjetnika poput Sergeja Ćetkovića pravi recept za noć za pamćenje.

Foto: PR / Sergej Ćetković
Kopirati
Drag cursor here to close