Mostar

Sanel Marić Mara u Abraševiću predstavio svoj album 'Pure'

Pjesme za ovaj album su nastajale i sazrijevale oko godinu dana, a nove obrade starih pjesama prodisale su obliku za koji, kako je kazao, misle da je najbolji.
Kultura / Glazba | 18. 12. 2022. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanel Marić Mara u subotu u mostarskom Abraševiću predstavio je svoj peti album 'Pure'.

Pjesme za ovaj album ranije je za Bljesak Mara kazao da su nastajale i sazrijevale oko godinu dana, a nove obrade starih pjesama prodisale su obliku za koji, kako je kazao, misle da je najbolji.

Foto: Asad Herić  / Sanel Marić Mara u Abraševiću predstavio svoj album Pure

“Pjesme su nastajale u poljima naše mašte, tamo gdje se osjećamo sigurno i spokojno. Da biste istinski doživjeli ovaj album potrebni su i srce i mozak i pluća, odnosno, oni ključni djelići tih organe. Mora ga se osjetiti, udahnuti i razumjeti, u suprotno, jednostavno neće raditi“, kazao je Mara i dodao kako će možda nekima trebati i duže vremena da bi im pjesme 'legle' jer je ovaj album drugačiji od onog što su do sad radili

Uz Maru, na novom materijalu radio je Dario Lukić (klavir), dok produkciju potpisuje Đani Pervan, s kojima je Mara sinoć i nastupio.

Mara je ranije istaknuo kako bi volio stvoriti još bolje uvjete za rad s Darijom Lukićem i Đanijem Pervanom jer je, kako kaže, konačno s ljudima s kojima treba biti.

Foto: Asad Herić  / Sanel Marić Mara u Abraševiću predstavio svoj album Pure

“Uvjeren sam da još uvijek mnogo toga mogu dati muzici, da možemo dati muzici. Scene za mene više ne postoje. Sviram tamo gdje želim i gdje me srce vuče, a u godinama sam kad se povlačim, kad mi više nije do toga da privlačim pažnju. Sama činjenica da sam uspio ponovo povezati sve drage ljude oko sebe i muzike mi znači puno“, rekao je.

Mara je dosad snimio albume Kroz, Funkcija života u e - molu, Vasduh i Kovilje, kao i dosta singlova poput 'Pismo nikome', 'I gdje da sada odem', 'Ruke', te nekih starijih poput 'S pričom u lišće i vjetar', Planine Paname'…  

Album 'Pure' (ČISTO) donosi nam osam pjesama, od kojih su četiri na engleskom jeziku. 

Kopirati
Drag cursor here to close