Virus ne spori, ali...

Rambo Amadeus o koroni: Iskorištena je da se bogati odvoje od siromašnih

Glazbenik je upozorio i na to kako situaciju s preventivnim mjerama vidi kao neki ''perverzno humani način da se ubrza smanjenje broja stanovnika na svijetu''.
Kultura / Glazba | 09. 11. 2020. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koronu ne sporim, umiru ljudi, leže po bolnicama, ali je iskorištena da se bogate države napokon, bez pardona, zaključaju i izoliraju od siromašnih, definitivno zabarikadiraju od prodora migranata. Brine me i što smo mi s ove vanjske strane bodljikave žice, a ona djeluje kao da će ostati za stalno'', rekao je Rambo Amadeus u intervjuu tjedniku Vreme.

Kaže kako mrzi teorije zavjere i da se one rađaju kad informacijama više ne možeš vjerovati.

''A to se nažalost dogodilo. Usred one užasne blokade i izolacije, 1. kolovoza, poslali su mi video-snimku iz Herceg Novog. Vrijeme predivno ali nigdje nikog nema, ni po plažama, ni na obali, ni na moru. Potpuni blaženi mir. Raj. Ali neki morbidni raj u kom nema nikog. Samo milijarderski jedrenjak 'American Eagle' bešumno klizi kroz Boku, a na njemu, pretpostavljam, Adam i Eva lično, ovaj put milijarderi, kuliraju na palubi. Napokon ne čuju euforiju i buku običnih smrtnika, koja bi u tom trenutku uobičajeno stizala sa plaža. Uživaju u miru. Taj me prizor užasno uznemirio, naljutio, naročito zbog činjenice što mnogi od nas nisu mogli dolje da dođu do rođenih kuća, dok se neki prebogati stranci baškare ispred njih. Popizdio sam i razumio da je korona iskorištena da se bogati napokon oslobode prisustva sirotinje'', rekao je.

Glazbenik je upozorio i na to kako situaciju s preventivnim mjerama vidi kao neki ''perverzno humani način da se ubrza smanjenje broja stanovnika na svijetu''.

''Ukinutom socijalizacijom, šou biznisom, zabavom, turizmom, ugostiteljstvom, žurkama, festivalima, drastično se smanjuje šansa za ljudskom reprodukcijom. Teže je danas naći partnera, oraspoložiti se, zagrijati, ostvariti nagon za reprodukcijom, za to je potrebna bliskost, a ne vidim kako to uopće može pod izolacijom, restrikcijama i maskama. Čovjek se ipak razlikuje od majmuna, potrebno mu je raspaliti maštu da bi mu bilo do reprodukcije. U suprotnom, ni mrežaste čarape, ni halteri, ni štikle se ne bi proizvodile, parfemi se ne bi koristili, vino se ne bi pilo, tango se ne bi igrao. Dakle, restriktivnim mjerama smanjuje se broj zaraženih, ali pravo je pitanje smanjuje li se broj novorođenih?'', upitao je Rambo.

Upozorio je kako se informacijama ne može više vjerovati.

''Pa i ovo što ja promišljam prihvatite s rezervom. Popizdio sam jer je moj osnovni posao dekretom ukinut, postao sam višak kao konj u industrijskoj revoluciji'', rekao je.

Između ostalog, u intervjuu Vremenu, Rambo kaže kako se4 trudi da ne radi mnogi i da ne žuri.

 


''Lijeni ne zagađuju, nego ovi mnogo ambiciozni koji žele da postignu svašta u životu. Najbolje je biti skroman, trošiti što manje. Ekonomija rasta koju svi zagovaraju limitirana je resursima, i jednog dana će pući kao mjehur od sapunice… Treba pripremiti ekonomiju na drastično smanjivanje potrošnje i proizvodnje. Ukidanje luksuza, ali i robe za jednokratnu upotrebu koja najviše zagađuje'', rekao je Rambo u intervjuu za Vreme.

Kopirati
Drag cursor here to close