Potpis

Ramazan u Mostaru: Najavljen koncert Hanke Paldum

Predsjedatelj Gradskog vijeća Grada Mostara najavio je niz kulturnih događaja i velike iftare.
Kultura / Glazba | 04. 03. 2024. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor za koncert Hanke Paldum, koji će se održati u Mostaru 10. travnja u sklopu manifestacije 'Ramazan u Mostaru' u dvorani Sjeverni logor, potpisan je danas a domaćini pjevačici bili su Salem Marić predsjednik Gradskog vijeća Mostara, direktor Centra za kulturu Senad Suljić, te načelnica Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove, Amira Trbonja. 

''Izražavam duboko poštovanje prema svima koji su imali ideju da me pozovu. Od srca sam se obradovala. Hvala Gradu Mostaru, Centru za kulturu i svim ljudima koji su doprinijeli da upute poziv meni i da napravim nešto lijepo za pamćenje. Trebamo raditi sve što ljude spaja, a ne da ih razdvaja'', rekla je pjevačica, priopćio je mostarski Centar za kulturu.

Predsjedatelj Gradskog vijeća najavio je niz kulturnih događaja i velike iftare.

''Zadovoljni smo što nastavljamo tradiciju i nadamo se da svake godine napredujemo. Zahvaljujem se organizacijskom odboru, ali i svim sudionicima. Drago nam je što smo potpisali ugovor o koncertu s divom bh. glazbene scene. Obećavamo u ramazanu niz događaja kulturnih i glazbenih u skladu s našom tradicijom i vjerom. To je za sve stanovnike Mostara i ove godine planiramo velike iftare i svi zajedno ćemo poslati poruku mira i tolerancije'', rekao je Marić.

  / Potpis za koncert | Foto: Centar za kulturu

Organizatori 'Ramazana u Mostaru' su Grad Mostar i Centar za kulturu u suradnji s Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture Preporod, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

''Cilj manifestacije je da mubarek dane mjeseca Ramazana učinimo što ljepšim i ugodnijim te da građanima i posjetiteljima našeg grada kroz bogat sadržaj pružimo priliku da u zajedništvu dožive lijepi duh Mostara. Planirana manifestacija ima za cilj promociju kulturoloških vrijednosti Bošnjaka u Mostaru, te kroz prijateljske susrete i druženja predstavljanje kulturnih i vjerskih vrijednosti svim dobronamjernim ljudima u zemlji i svijetu. Pozivamo sve turiste da dođu u Mostar i uživaju u njegovim vrijednostima, historijskom i arhitektonskom nasljeđu, prirodnim ljepotama... Ove godine manifestacija ponudit će bogat kulturni, duhovni i turistički program te biti dijelom turističke ponude našeg grada. Sadržaj manifestacije održavat će se u orijentalnom okruženju stare jezgre i starog grada u Mostaru, u okruženju Starog mosta, u Ulici braće Fejića, Trga Musala kao i ustanovama kulture Mostara. Program će sadržavati kulturne i umjetničke nastupe, koncerte duhovne muzike, tradicionalne muzike, promocije knjiga, izložbe umjetničkih radova, zajedničke iftare... Kao kruna ovogodišnje manifestacije održat će se veliki koncert Hanke Paldum u dvorani u Sjevernom logoru. Vjerujemo da će naši sugrađani uživati u ovoj glazbenoj čaroliji'', kaže direktor Centra za kulturu, Senad Suljić.

Kopirati
Drag cursor here to close