Beograd

Princeza i Seksi dama: Umrla Slađana Milošević, pjevačica zabranjene pjesme

Milošević je počela rušiti tabue kad je objavila pjesmu Seksi dama, koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima.
Kultura / Glazba | 26. 03. 2024. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata jugoslavenska i srbijanska pop-rock pjevačica i avangardna umjetnica Aleksandra Slađana Milošević umrla je u utorak u 69. godini, potvrdila je njezina prijateljica Biljana Petrović beogradskoj agenciji FoNet, prenijela je Hina.

Rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. godine, a važila je za jednu od ikona novog vala osamdesetih u tadašnjoj Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu Studentsko ljeto 1974., gdje je i pobijedila, a tri godine kasnije dospjela je u sam vrh jugoslavenske pop-rock scene s pjesmom Au, Au.

Iste godine imala svoj prvi veći nastup na legendarnom beogradskom Koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupila prije Bijelog dugmeta.

Video: Aleksandra Sladjana Milosevic - Sexy dama

Milošević je počela rušiti tabue kad je objavila pjesmu Seksi dama, koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Pjesmu Amsterdam predstavila je 1979., a 1981. nastupila na izboru za jugoslavenskog predstavnika na Pjesmi Eurovizije u Beogradu, kad je s kompozicijom Recept za ljubav osvojila 8. mjesto.

S Dadom Topićem snimila je 1984. hit pjesmu Princeza, koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gdje je neko vrijeme svirala s grupom Baby Sister.

Video: Alexandra Sladjana Milosevic & Dado Topic - Princeza

Jedno vrijeme je bila broker na burzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close