Sanel Marić Mara

Posebna veza Mare i AG kluba

Sanel Marić Mara nastupa 14. 12. (subota) u sarajevskom AG klubu.
Kultura / Glazba | 12. 12. 2019. u 17:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Posebna veza Mare i AG kluba

Mostarski kantautor Sanel Marić Mara nastupit će u subotu 14. 12. u Sarajevu u kultnom AG klubu.

Koncert pod nazivom 'Mara pjeva bh. pjesnike' je akustična, minimalistička verzija autorovog dosadašnjeg opusa koji se može opisati kao melankolični pop rock izričaj kojim je Mara sa svojom ekipom udahnuo novi život nekim starim, gotovo zaboravljenim bh. pjesnicima.  

Mara i AG klub dijele lijepa sjećanja. Prošlogodišnji 'zimski' koncert protekao je u lijepoj i vrlo intimnoj atmosferi, a Mara se nada da će tako biti i ovaj put.

Iza Mare su dosad četiri albuma, Kroz, Funkcija života u e - molu, Vasduh i Kovilje. Veza Mare i AG kluba počinje upravo s posljednjim albumom Kovilje.

''Prije par godina ja i supruga odlučili smo otići u Abrašević na koncert grupe ˝Bolero˝. Voljeli smo njihovu muziku još dok smo bili u srednjoj školi, te smo htjeli prepustiti se sjeti i vidjeti kako to sada izgleda i zvuči. Nakon nekoliko odlično izvedenih pjesama, meni, koji sam se nalazio negdje u sred publike, prilazi čovjek i pita me jesam li ja Mara. Kroz buku mi se predstavlja i govori da se zove Nešo i da veoma voli muziku koju radim te da mi može pomoći ako imam u planu raditi novi album, jer je on i još par njegovih prijatelja veliki fan moje muzike i pjesama.

Rekoh zbunjeno 'hvala najljepša, planiram album ali mi nedostaju određena novčana sredstva kako bih završio'. Kaže, nema problema, poslati ću ti par adresa na koje bi mogao aplicirati kad budu objavljeni, jer mislim da možeš proći. Par mjeseci kasnije uspjeli smo osigurati sredstva za snimanje 'Kovilja'.

Da nije ovog čovjeka koji me je tu noć slučajno prepoznao i prišao u masi ljudi, danas ˝Kovilja˝ ne bi ni bilo. Taj čovjek se zove Nešo Kovač i mi s velikim guštom, evo već drugu godinu u njegovom kultnom klubu ˝AG CLUB˝, radimo koncert .

Ovim uvodom Vas ja Mara, Dario i Nešo  pozivamo da 14.12.2019. subota noć u 21 sat, dođete u ˝AG CLUB˝ i uživate zajedno sa nama u ovom veoma čudnom univerzumu'', kazao je Mara.

Mostarski kantautor će na koncertu odsvirati i otpjevati i pjesme sa svojih prethodnih albuma među kojima će biti i tekstovi velikana bh. poezije poput Maka Dizdara, Alekse Šantića, Safvet Bega Bašagića, Antuna Branka Šimića, Ive Andrića, ali i novog vala mladih pjesnika poput Marka Tomaša, Mehmeda Begića, Gorana Karanovića i Nedima Ćišića.

Na koncertu u Sarajevu uz Maru će nastupiti Dario Lukić na klavijaturama.

Druženje počinje u 21 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close