Festival klasične muzike Orfej

Petar Marić, osmostruki svjetski prvak na harmonici prvi put gostuje na ovim prostorima

Drugi dan festivala, 6. svibnja, obilježit će se svjetski dan harmonike uz koncert Petra Marića, osmostrukog svjetskog prvaka na harmonici koji prvi put gostuje na ovim prostorima.
Kultura / Glazba | 04. 05. 2022. u 09:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival klasične glazbe ''Orfej'' teži popularizaciji klasične glazbe i njenog značaja, ne samo u umjetničkim krugovima, već generalno u društvu. 

Ovogodišnje izdanje festivala sadrži visoko-kvalitetne umjetničke programe usmjerene ka novim generacijama publike, masterclassove višestruko nagrađivanih svjetskih izvođača, predavanje na temu instrumentalnog izvođaštva, kao i izložbu grafičkih radova akademskog umjetnika. 

Glazba je univerzalni jezik koji povezuje sve ljude i kroz koji možemo da ostvarimo prijateljstvo sa glazbenicima iz brojnih zemalja širom svijeta. Festival, svojim ovogodišnjim sadržajem, to i potvrđuje. 

--- 

U četvrtak, 5. svibnja, održat će se svečanost povodom otvaranja festivala klasične glazbe ''Orfej'', u Svečanom salonu Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa početkom u 19 sati.

Na svečanosti će nastupati Dunja Simić, sopran (Bosna i  Hercegovina), Kacper Dąbrowski, flauta (Poljska/Njemačka), Antonio Šarić, violina (Bosna i Hercegovina), Miron Konjević, čembalo (Bosna i Hercegovina), Sarajevski gradski orkestar i Fuad Šetić, dirigent (Bosna i Hercegovina). 

Drugi dan festivala, 6. svibnja, obilježit ćemo svjetski dan harmonike uz koncert Petra Marića, osmostrukog svjetskog prvaka na harmonici koji prvi put gostuje na ovim prostorima. Koncert će se održati u dvorani Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo sa početkom u 19 sati. Gosti koncerta su laureati prvog izdanja online glazbenog natjecanja ''Accordeus'', koje je podržalo više od 100 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta. 

Treći dan festivala, 7. svibnja, zatvorit će Luigi Borzillo, svjetski poznati i priznati pijanista iz Italije, u Svečanom salonu Doma Oružanih snaga Bosne i Hercegovine sa početkom u 19 sati.

Ulaz na svečanosti otvaranja i zatvaranja, kao i na koncert povodom svjetskog dana harmonike, je besplatan za sve posjetitelje. Više informacija o cijelom  programu festivala pronađite na linku: www.festivalorfej.com/program festivala

---- 

Festival klasične glazbe ''Orfej'' organiziraju i masterclassove klavira i harmonike, koje će voditi Luigi Borzillo i Petar Marić. Masterclass klavira će biti održan u koncertnoj dvorani Osnovne muzičke škole Ilidža, 6. svibnja, sa početkom u 9 sati, dok će  se masterclass harmonike održati 7. svibnja, u svorani Kulturnog centra Istočno Novo  Sarajevo, sa početkom u 10 sati. 

Na masterclassove mogu se prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, nastavnici i profesori, kao i slobodni umjetnici. Broj prijava aktivnih sudionika je ograničen, a svi prijavljeni sudionici će na kraju festivala klasične glazbe ''Orfej'' dobiti certifikat. Prijavne formulare pronađite na linku:  www.festivalorfej.com/pocetna

---- 

Organizator ovog festivala je udruženje građana ''CreArt'', koje su osnovali mladi školovani umjetnici sa ciljem da stvore platformu putem koje bi ljudi iz različitih umjetničkih oblasti udruživali svoje snage i radili na brojnim doprinosima kulturi, umjetnosti i edukaciji u Bosni i Hercegovini, ali i šire.

Kopirati
Drag cursor here to close