Prijave u tijeku

Rezervirajte zadnji vikend u 5. mjesecu za Ljubuški Outdoor Festival

Trčanje, biciklizam i paragliding su sportovi koji čine natjecateljski dio festivala.
Sport / Flash | 29. 04. 2022. u 14:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži nam se drugo izdanje Ljubuški Outdoor Festivala. Požuri se i prijavi na jednu od natjecateljskih disciplina u trčanju, biciklizmu ili paraglidingu. Prijave na www.ljof.ba - 1.5. je zadnji dan ranih prijava.

Trčanje, biciklizam i paragliding su sportovi koji čine natjecateljski dio festivala. Planinarenje, kanu safari, speleologija, umjetna stijena, i streličarstvo su neki od dodatnih sadržaja koji će biti dostupni posjetiteljima festivala.

Drugi LJOF započinje 26. svibnja u 19:00h kada će organizatori otvoriti festival nakon čega će u dvorani kulturnog centra Ljubuški uslijediti predavanje na temu aktivnog turizma: gost predavač – Iva Bencun te outdoor tribina na temu „sigurno kretanje u prirodi“.

U petak 27. svibnja u 12 sati biti će održana memorijalna utrka kanuima Žarko Bilić te dječje utrke u biciklizmu i trčanju. Subota 28. svibnja je predviđena za trčanje i paragliding odnosno dvije trkačke discipline: „Scunasticus 10 k“ i polumaraton „Dva Slapa“ te paragliding natjecanje u preciznom slijetanju „Kosača“. Nedjelja 29. svibnja je predviđena za biciklizam i utrke „STIPE“ i „MARA“ koje se boduju za službeno natjecanje BiH lige.

LJOF 2022 donosi i zanimljiv glazbeni program:

  1. 5./ petak / vodopad Kravica

“Rockplay”

(band OGŠ Ljubuški)

“Little bambie groove”

(band SGŠ Ljubuški)

Ljubuški Outdoor Festival u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se povezati i revitalizirati razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta. Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Festival će nizom predavanja promovirati sportski i zdrav način života u prirodnom okruženju. Također, sva udruženja koja se bave sportsko-rekreativnim aktivnostima na otvorenom imat će priliku prezentirati svoje aktivnosti za vrijeme trajanja festivala na vodopadu Kravica. Ova inovativna i jedinstvena manifestacija u BiH zasigurno će biti značajan poticaj za razvoj i promociju aktivnog destinacijskog turizma u ljubuškom kraju, ali i ostalim sredinama u regiji za razvoj sličnih aktivnosti.

Jazz kvartet “BIRDLAND”

(HKD Napredak, podružnica Ljubuški)

  1. 5./ subota / vodopad Kravica

“Noa & Funk blasters”

“ZOSTER”

  1. 5./ nedjelja / vodopad Kravica

“VINYL NIGHT”

Kopirati
Drag cursor here to close