Prvi koncert

''Sevdahom kroz Hercegovinu'' s Narodnim orkestrom

Narodni orkestar Mostar je formiran na adresi Centra za kulturu Mostar u tekućoj 2021. godini
Kultura / Glazba | 18. 08. 2021. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Narodni orkestar'' Mostar organizira svoj prvi samostalni koncert pod nazivom ''Sevdahom kroz Hercegovinu'' a u sklopu Kulturnog ljeta u Blagaju u suradnji s Kulturnim centrom Blagaj.

Narodni orkestar Mostar je formiran na adresi Centra za kulturu Mostar u tekućoj 2021. godini od strane glazbenika i pjevača grada Mostara koji su, kako se navodi u priopćenju, dobro poznati kako na ovim prostorima tako i šire, a kao ideja prije svega očuvanja i njegovanja tradicionalne narodne glazbe.

''Pod tim podrazumjevamo na prvom mjestu sevdalinku pa tako i naš prvi koncert je prije svega koncert sevdaha. Ideja je da obuhvatimo kroz razne projekte i druge stilove glazbe od starogradske, šlagera dalje do narodne glazbe i ostalih balkanskih naroda'', navodi se u priopćenju Narodnog orkestra.

Orkestar, kako navode, pored stalne ekipe glazbenika, kao njihovi stalni članovi čine istaknuti pjevači grada Mostara - Adnan Jakupović, Salem Sihirlić, Anel Čorda, Dino Memić, Hamza Šantić i dr.

''Naš cilj je prije svega da očuvamo sevdalinku i narodnu glazbu u izvornom i orginalnom izvodjenju i da obogatimo jedan kulturni sadržaj na ovim prostorima kroz razne projekte
a sigurni smo da je publika željna ovakvih projekata tako da u narednom periodu očekujete od nas još dosta nekih noviteta i koncertnih aktivnosti'', kažu iz Orkestra.

 

Kopirati
Drag cursor here to close