Iz Bosne i Hercegovine stižu melodije i spotovi vredni pažnje i vaših glasova
Muzzik Video Awards 2K21

Iz Bosne i Hercegovine stižu melodije i spotovi vredni pažnje i vaših glasova

Kultura / Glazba | 12. 05. 2022. u 16:10 Bljesak.info / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Promatrajući regionalnu glazbenu scenu kroz filter festivala i natjecanja Muzzik Video Awards 2K21 posebnu točku na toj glazbeno zemljopisnoj karti zauzima Bosna i Hercegovina.

Jedinstveni autori zajedno sa svojom glazbom i kreativno urađenim video spotovima našli su se u trci za nagradu u čak 17 različitih kategorija. U svakoj od tih kategorija nominirano je 10 video spotova koji su ušli u uži izbor stručnog žirija. Svi oni dolaze iz različitih krajeva Jugoistočne Europe (SEE) i svojom muzikom u velikoj mjeri doprinose razvoju suvremene rock i alternativne scene.

Tijekom otkrivanja nominiranih u nekim od kategorija, ekipa Muzzik TV-a posjetila je Banja Luku i Mostar, gradove BiH koji su glazbeno jako aktivni. Među nominiranima u 17 Muzzik Video Awards kategorija našli su se istaknuti izvođači iz BiH kao što su Dubioza Kolektiv, Helem Nejse, Činčila, Zoster, Sassja, Muha, Vinko Ćemeraš i Talvi Tuuli, Stoposto, Divanhana, Sopot i Laka.

Cilj MVA 2K21 i jedna od glavnih ideja ovog festivala je povezivanje glazbenika i publike, produkcije i publike, kvalitetne glazbe i onih koji je cijene. Ovu ideju su shvatili i nominirani izvođači, od kojih su neki na zanimljiv i kreativan način pozvali svoju publiku da glasaju, glasaju i glasaju!

Sarajevski bend Činčila zaista se potrudio da njihov poziv publika shvati kako ozbiljno, tako i šaljivo, pa su oni sve pozvali da glasaju za numeru “Pogledaj” koja je nominirana u kategoriji animirani video https://mva2021.muzzik.tv/srp/animirani-video/.

Član grupe Zoster iz Mostara obratio se kako svojim, tako i svim slušateljima da glasaju za video “Treba mi keš” koji je nominiran u kategoriji electro dance video https://mva2021.muzzik.tv/srp/electro-dance-video/.

Numera “Jednog dana” Banjalučkog benda Sopot nominirana je u dvije kategorije: fusion video https://mva2021.muzzik.tv/srp/fusion-video/ najbolja glavna uloga https://mva2021.muzzik.tv/srp/glavna-uloga/ . U drugoj pomenutoj kategoriji nominirana je Nikolina Friganović koja izvodi izvanrednu koreografiju u nominiranoj pjesmi. Također, u kategoriji fusion video našla se i grupa Divanhana iz Sarajeva.

Svojom nasmijanom i sažetom porukom, poznati bosanski dvojac Laka iz grada Goražde obratio se publici povodom nominacije za pjesmu “Hrčeš” u kategoriji koncept i art direkcija https://mva2021.muzzik.tv/srp/koncept-i-art-direkcija/.

“Izgubiti neću dah” spot je nominiran u kategoriji najbolja kamera https://mva2021.muzzik.tv/srp/kamera/ . Uz snažne stihove i melodiju na glasanje je pozvao Vinko Ćemeraš.

Jedna od najznačajnijih kategorija na ovom natjecanju je najbolji video https://mva2021.muzzik.tv/srp/najbolji-video/.  Među deset nominiranih u toj kategoriji je jedan od najpoznatijih bendova iz BiH, ali i regije, Dubioza kolektiv sa numerom “Space song”. U kategoriji animirani video https://mva2021.muzzik.tv/srp/animirani-video/  našla se i hip-hop grupa Helem Nejse koja je pjesmom “Runjav nos” predstavila publici svoj serijal “Bruce Braca Bruda Brada”.

Da ni rep scena Bosne i Hercegovine nije zapostavljena dokazuje Tuzlanka Sassja. Ona jednom zanimljivom postkovidskom pjesmom “Ljubi seka” zauzima mesto među nominiranima u kategoriji hip-hop video https://mva2021.muzzik.tv/srp/hip-hop-video/.

Jedna od također sadržajno zanimljivih kategorija je RNB video https://mva2021.muzzik.tv/srp/riamp-b/ u kojoj su nominirani umjetnica Muha sa numerom “Svejedno mi je” i grupa Stoposto koja izvodi pjesmu “Šećeru”.

Kako biste ostali informirani o svemu onome što treba vidjeti i čuti iz regionalnog svijeta glazbe, kao i o svim budućim događajima u sklopu MVA 2K21, pratite sajt Muzzik TV-a https://www.muzzik.tv/.

Pozivi za glasanje:

Laka https://youtu.be/C2fndcX_zHM
Činčila https://youtu.be/V0S1IrfLmcE
Zoster https://youtu.be/XgtNx4YvPJ8
Sopot https://youtu.be/kW6mJgM1MQU           
Vinko Ćemeraš https://youtu.be/Dr3vtQvUOV4

Kopirati
Drag cursor here to close